Companii

Ruşii de la Lukoil au rafinat mai mult petrol în România, balansând scăderea din Bulgaria. Forajul continuă în Marea Neagră

Ruşii de la Lukoil au rafinat mai mult petrol în...

Autor: Roxana Petrescu

21.03.2019, 00:05 367

Ruşii de la Lukoil, unul dintre cei mai puternici jucători din piaţa petrolieră locală, spun că anul acesta vor fora o sondă în Marea Neagră, acolo unde alături de Romgaz au în desfăşurare lucrări de explorare la mare adâncime.

Informaţia apare în raportul pe 2018 al grupului petrolier rus, fă­ră a include însă alte detalii. Alăt­uri de operaţiunile de explorare din Ro­mânia, ruşii vor mai avea pro­gra­me de forare în Mexic, Norve­gia şi Irak.

Lucrările din Marea Neagră se vor desfăşura în perimetrul Tri­dent, acolo unde ruşii lucrează ală­turi de Romgaz, cel mai mare pro­du­cător lo­cal de gaze naturale, con­trolat de sta­tul român. Potrivit celor mai re­cen­te estimări, peri­me­trul ar as­cun­de rezerve de gaze de pâ­nă la 30 de mi­liarde de metri cubi de gaze. Consumul anual al României este de circa 10 miliarde de metri cubi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO