Companii

Şah la Catena: Dr. Max primeşte de la acţionar încă 94 de farmacii într-o nouă tranzacţie şi se apropie de liderul pieţei. Aceste noi farmacii preluate se vor adăuga la reţeaua de 750 de farmacii la nivel naţional pe care o controlează cehii de la Penta, cele mai multe fiind unităţi Dr. Max

Şah la Catena: Dr. Max primeşte de la acţionar încă...

Autor: Mirabela Tiron

24.10.2022, 19:40 963

Cehii de la fondul de investiţii Penta Investments, care deţin farmaciile Dr. Max, vor prelua 94 de farmacii şi distribuţia ungurilor de la Gedeon Richter Tranzacţia aşteaptă aprobarea de la Consiliul Concurenţei.

Dr. Max Group, deţinut de fondul de investiţii ceh Pen­ta Investments, a sem­nat un acord pentru achizi­ţia lanţului de farmacii şi a diviziei de distribuţie a Gedeon Richter în România, un pas care va consolida poziţia grupului pe piaţa locală şi care îl aduce mai aproape de liderul pieţei, lanţul Catena.

„Prin achiziţia operaţiunilor de retail şi distribuţie ale Gedeon Richter în România, Dr. Max îşi consolidează şi mai mult poziţia de lider ca retailer de servicii farmaceutice de tip omnichannel în România. Această tranzacţie este, de asemenea, un semn clar al încrederii grupului în piaţa românească, iar strategia noastră vizează continuarea consolidării poziţiei noastre în regiunea CEE (...)“, a declarat Gabriel Ianculescu, director M&A Dr. Max România. Oficialii biroului de avocatură Wolf Theiss din Bucureşti au asistat Dr. Max în tranzacţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO