Companii

Salrom, care administrează cinci saline, încasează 50 mil. lei din turism, dar alocă doar 4% pentru modernizarea lor

Salrom, care administrează cinci saline, încasează 50...

Autor: Miruna Diaconu

22.02.2024, 00:07 12477

Salrom, care administrează Salina Slănic, Salina Târgu-Ocna, Cacica, Ocnele Mari şi Praid, încasează 50 mil. lei din turism, însă compania investeşte sub 4% pentru modernizarea lor.

Salrom a avut afaceri de 498 milioane lei în 2022, ultimul an pentru care există date publice, potrivit informaţiilor Ministerului de Finanţe. Profitul net al companiei s-a ridicat la 120 milioane lei. Turismul reprezintă 10% din venituri.

Investiţiile derulate în cele cinci saline s-au ridicat anul trecut la doar 2 milioane de lei. Salinele au nevoie însă de investiţii masive pentru modernizarea lor, care nu au mai beneficiat de lucrări de investiţii de mulţi ani.

Spre exemplu, pe pereţii de sare ai Salinei Slănic încă tronează asupra turiştilor şi a magazinelor de suveniruri mesaje şi semne din perioada comunistă, care nici până astăzi, după mai bine de 30 de ani de la căderea comunismului, nu au fost date jos.

Salinele au un potenţial semnificativ de dezvoltare astfel încât să devină importante obiective turistice care să atragă atât turiştii români, cât şi turiştii străini.

Anul trecut, cele cinci saline din administrarea Salrom au primit 1,5 milioane de turişti, potrivit informaţiilor furnizate de companie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO