Companii

Sama Service se concentreaza pe service rapid

25.09.2006, 17:09 96

Lantul de service-uri auto Sama Service se concentreaza in urmatorii ani pe extinderea retelei si mizeaza pe conceptul de service rapid. "Nu excludem varianta unui parteneriat cu un fond de investitii, pentru ca aceasta ne-ar putea ajuta sa ne dezvoltam mai rapid", a declarat Florin Ion, directorul general al Sama Service. In opinia sa, conceptul de service rapid, care este deja mult mai dezvoltat in tarile europene din vest, va avea o evolutie in Romania mult mai buna decat service-urile traditionale.
"Noi ne-am transformat din service de roti in service rapid, pentru ca am urmarit diversificarea gamei de servicii in conformitate cu cerintele pietei", a adaugat Florin Ion.
Datorita dezvoltarii pietei auto din ultimii 3 ani, piata de anvelope a inregistrat o crestere insemnata mai ales pe segmentele premium si de iarna. "Piata se misca repede, dupa 2007 ne asteptam la importuri mai mari de masini de ocazie, ceea ce va determina cresterea afacerilor si pentru servicii auto", a apreciat Florin Ion. El estimeaza o cifra de afaceri de 3 mil. euro pentru acest an, in crestere cu 30% fata de anul trecut, si un profit brut de 350.000 de euro, in urcare cu 35% fata de 2005.
Sama Service merge pe investitii greenfield, fondurile necesare pentru deschiderea unui punct de lucru ridicandu-se la 0,5 - 1 mil. euro in functie de localizare, dotare tehnica si marimea echipei. "La nivel national ne-am propus sa dezvoltam reteaua cu ateliere proprii, primul de acest fel fiind cel deschis in Craiova. Vizam de asemenea Constanta, Brasov, Timisoara, Cluj, Sibiu. Anul trecut am initiat parteneriatul in sistem de franciza in cateva din orasele mari din tara, resedinte de judet", a mai declarat Florin Ion. Compania va inaugura in urmatoarele zile cel de-al 5-lea service detinut in Bucuresti, in cartierul Militari, terenul fiind achizitie proprie.
Sama Service a dezvoltat recent mai multe servicii destinate in special flotelor auto ale companiilor, printre care service-ul mobil, realizat in colaborare cu Goodyear, si depozitul de anvelope (pentru depozitarea anvelopelor pe perioada neutilizarii lor). Actionarii Sama Service Grup sunt Madadi Ali, proprietarul dealerului auto Radacini, cu 83,5% din capital, si Florin Ion cu 16,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO