Companii

Samus Mex a vandut fara profit

25.02.2005, 00:00 14

Producatorul de mobila Samux Mex Dej, parte a grupului Mobexpert, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 547 miliarde de lei (13,5 mil. euro) comparativ cu 501 miliarde de lei (13,3 mil. euro) in 2003.
Profitul net estimat a fost anul trecut de circa 2 miliarde de lei (50.000 de euro) fata de aproape 40 de miliarde de lei (circa 1 mil.euro) in 2003.
Reprezentantii companiei au spus ca diminuarea profitului a avut loc si pe fondul innoirii gamei de produse.
"A fost o activitate de vanzari mai slaba si profitul a fost afectat. Anumite cheltuieli cu materialele au crescut din diverse motive, unul fiind si cresterea preturilor la PAL care a inceput in iulie anul trecut. In plus, compania a inceput un proces de innoire a gamei de produse, iar asimilarea unor produse noi de catre piata externa dureaza", a spus Mihai Gadei, directorul general al companiei.
Samus Mex are circa 1.100 de angajati si livreaza peste 80% din productie pe pietele externe.
"Majorarea de capital are ca scop o restructurare majora a fabricii care va incepe anul acesta si va continua si in 2006. Aceasta va include o reorganizare a fluxurilor de productie, o innoire a echipamentelor tehnologice, investitii in infrastructura", a mai spus Gadei.
Actiunile Samus Mex sunt listate la Bursa Electronica Rasdaq, ultimul pret la care s-au efectuat tranzactii fiind de 3.750 de lei/actiune. Capitalizarea bursiera a societatii este de aproximativ 3 mil. euro.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO