Companii

Şantierul naval Vard Tulcea: Volumul de producţie a fost comparabil cu cel de anul trecut, iar pentru 2023 avem noi contracte în negocieri. Şantierul naval din Tulcea este unul dintre cei mai mari jucători de pe această piaţă, cu afaceri de 1,28 miliarde de lei anul trecut şi 3.000 de angajaţi

Şantierul naval Vard Tulcea: Volumul de producţie a...

Autor: Mirabela Tiron

08.11.2022, 19:00 637

Şantierul naval Vard Tulcea, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa construcţiilor navale şi cel mai mare angajator din judeţul Tulcea, cu 3.000 de angajaţi, a avut în acest an un volum de producţie similar cu cel de anul trecut.

„Volumul de productie din acest an este comparabil cu cel de anul tre­cut. Am produs nave offshore, două nave de patrulare, blocuri de nave de croazieră. Provocarea principală este găsirea forţei de muncă. Avem aproa­pe 3.000 de angajaţi proprii, din care 200 de vietnamezi. Mai lucrăm cu 1000-1200 de subcontractori“, a decla­rat pentru ZF Laurenţiu Rusinoiu, di­rectorul general al Vard Tulcea. El a revenit la conducerea şantierului în mai anul trecut, după ce timp de doi ani a fost la grupul Fincantieri în Italia (Ancona). Rusinoiu a condus şantie­rul naval din Brăila din 2008 până în 2018, când a fost numit la conducerea şantierului din Tulcea, unde a stat până în 2019.

Printre provocările cu care se con­fruntă şantierele navale sunt creşterea preţului la materiale, dar şi creşterea preţului la gaze şi energie. Lanţul de aprovizionare la nivel mondial a sufe­rit pe fondul provocărilor legate de pan­demia de COVID-19 şi al contex­tu­lui geopolitic cu războiul din Ucraina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO