Companii

Şase companii din industria aeronautică prospectează piaţa din România pentru investiţii

Şase companii din industria aeronautică prospectează piaţa din România pentru investiţii

Pe lângă industria aeronautică, România vrea să deru­leze şi un program de modernizare şi îmbunătăţire a tancurile produse de compania de stat Romarm şi aflate în dotarea Armatei, „pentru a face faţă cerinţelor“, dar şi crearea unui model nou de vehicul blindat.

Autor: Carol Dan

16.07.2015, 00:07 6648
Industria aeronautică din România ar putea să atragă în acest an o serie de investiţii în unităţi de producţie, un număr de şase firme din domeniu fiind interesate să construiască, relocheze şi extindă fabrici în care să producă echipamente şi componente pentru această industrie de top.

„Unele companii au cumpărat deja terenuri“, spune Sorin Encuţescu, secretar de stat în Minis­terul Economiei.

Una dintre aceste com­panii este Airbus Heli­copters, care în oc­tom­brie va începe con­strucţia unei fabrici la Bra­şov în care va pro­duce elicoptere milita­re Super Puma Mk1.

În România sunt mai multe companii cu exper­ti­ză în domeniul con­struc­ţiei şi mentenanţei aero­na­ve­lor, precum Avioa­ne Cra­io­va (pro­duc­ţia de aero­na­ve şi suban­sambluri), IAR Braşov (compo­nente pen­tru elicoptere), Romaero Bucureşti (mentenanţă aero­nave) sau Aerostar Ba­cău (componente pentru aeronave). De altfel, gigantul ame­rican General Electric produce în Bucureşti, pe platforma Turbomecanica, piese pentru motoarele avioa­ne­lor Boeing. Dacă investiţiile anunţate de secretarul de stat s-ar realiza, ar crea, numai în sectorul aeronautic, 15.000 noi locuri de muncă, de 1,5 ori mai multe faţă de întreaga in­dustrie de apărare din România.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO