Companii

Se ascute competitia pe curierat: GLS tinteste 4% din piata

24.09.2007, 21:04 120

Compania de curierat GLS, cu afaceri de 1,6 miliarde de euro anul trecut, care a inceput in luna august operatiunile din Romania, vizeaza o cota de 4% din piata locala in urmatorii trei ani. GLS, cu sediul central la Amsterdam, are o activitate importanta in Europa de Vest, in ultimii ani compania extinzandu-si activitatea si pe piete din Europa Centrala si de Est, precum Ungaria, Slovacia sau Cehia.
"Am intrat pe pietele din Europa Centrala si de Est pentru a intampina cererea in crestere. In Romania, segmentul de curierat are o evolutie pozitiva, iar noi vrem sa fim prezenti la nivel local pentru clientii de aici, cat si pentru cei din Europa. Demararea activitatii noastre in Romania este o completare a retelei noastre", au spus reprezentantii companiei.
GLS a intrat in Romania printr-o investitie de cinci milioane de euro destinata achizitionarii unor spatii imobiliare in Sibiu si in tara si cumpararii de echipamente.
Compania are in Romania o flota de 48 de vehicule pentru livrari si inca 17 masini pentru distante lungi. Reprezentantii GLS nu au dorit sa ofere informatii despre numarul persoanelor angajate pe piata locala sau despre cifra de afaceri vizata.
Compania va opera atat servicii de curierat intern, cat si international. Pe segmentul de curierat intern, GLS va distribui pachete cu acoperire nationala cu termen de livrare in 24 de ore. Reteaua de distributie este coordonata prin hub-ul de la Sibiu, in timp ce compania detine zece depozite in Sibiu, Brasov, Pitesti, Bucuresti, Targu Mures, Cluj, Baia Mare, Oradea, Timisoara si Deva.
"Compania din Romania va fi conectata la reteaua europeana a GLS, iar coletele trimise catre destinatii din afara tarii vor fi sortate la hub-urile din Austria (Ansfelden) si Ungaria (Budapesta)", precizeaza reprezentantii companei.
GLS este prezenta in 36 de state europene, avand 655 de depozite si 12.000 de angajati.
Venirea GLS in Romania marcheaza prima intrare concreta pe piata locala a unui operator european dupa integrarea in UE. Si C.S Cargo, lider pe piata de curierat si logistica din Cehia si unul dintre principalii jucatori de pe piata slovaca, a anuntat in acest an ca isi va extinde operatiunile in Romania. C.S. Cargo ia in calcul fie achizitia unei companii locale de curierat, fie o investitie de tip greenfield pe piata locala.
In perioada urmatoare, si alti jucatori regionali s-ar putea sa-si anunte intrarea pe piata din Romania, care are un ritm de crestere de 30% de la an la an.
Principalii jucatori de pe piata de curierat intern sunt Cargus, Fan Courier, Curiero sau TCE Logistica, in timp ce piata de curierat international este dominata de companiile DHL si TNT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO