Companii

Şeful Caussade pleacă din firmă şi rămâne fermier cu 600 ha

Ştefan Gheorghiţă. Foto Octav Ganea

Ştefan Gheorghiţă. Foto Octav Ganea

Autor: Gabriel Razi

05.09.2013, 22:04 1950

Ştefan Gheorghiţă (43 de ani), care a ocupat în ultimii cinci ani poziţia de director general al producătorului francez de seminţe certificate Caussade Semences, urmează să părăsească compania, dar va rămâne în piaţa agricolă prin proiectul său antreprenorial, o fermă de 600 de hectare şi 200 de oi din apropierea oraşului Brăila.

„A vândut acţiunile pe care le avea la Caussade şi va rămâne cu afacerea din agricultură“, spune o sursă din industrie.

El a prefigurat schimbarea d­i­recţiei sale în carieră încă de la începutul acestui an, atunci când a declarat public că este un manager potrivit pentru businessurile în expansiune şi că nu se vede în poziţia unui „manager de costuri“.

Gheorghiţă lucrează de aproape 15 ani în agrobusinessul din Ro­mânia, perioadă în care a ocupat poziţii de conducere la Agricover, producătorul german de seminţe certificate Saaten Union sau la Aaylex, proprietarul Avicola Buzău.

Caussade Semences avea la sfârşitul anului trecut afaceri cumulate pe două companii de 28,9 milioane de euro şi 56 de angajaţi. Reprezentanţii din Franţa ai Caussade Semences nu au răspuns ieri solicitării ZF prin care li se cereau mai multe detalii în legătură cu această mişcare. Nici Ştefan Gheorghiţă nu a putut fi contactat ieri pentru a confirma sau infirma informaţiile.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele).Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO