Companii

Şeful GE pe Europa de Est: „România nu are nevoie să producă mai multă energie, ci să o facă mai eficient“

Peter Stracar conduce din 2013 activităţile GE în Europa Centrală şi de Est

Peter Stracar conduce din 2013 activităţile GE în Europa Centrală şi de Est

Autor: Radu Bostan

27.03.2014, 00:08 264

Peter Stracar, CEO al grupului industrial american General Electric (GE) pentru regiunea Europei Centrale şi de Est, un business cu 18 fabrici şi 26.000 de angajaţi, spune că sistemul energetic al României are o bază solidă, iar dezvoltarea trebuie să vină din eficientizarea producţiei şi a consumului prin generarea energiei cât mai aproape de locul de consum.

„Cred că infrastructura de bază este deja construită. Pe viitor, dezvoltarea sectorului energetic va lua forma producţiei distribuite. Asta înseamnă că în loc să construieşti câteva capacităţi foarte mari, să construieşti o unitate de generare a electricităţii şi căldurii chiar la locul de consum“, a declarat Peter Stracar pentru ZF. El a precizat că avantajele acestei forme de producţie energetică sunt costul relativ redus al unei centrale electrice de putere mică, capacitatea acestei centrale de a se adapta uşor la cererea de energie şi pierderile mai reduse din transport, dată fiind apropierea centralei de locul de consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO