Companii

Seful Kaufland Romania a demisionat

Seful Kaufland Romania a demisionat

Gunter Grieb a condus operatiunile Kaufland de la intrarea retelei pe piata locala

21.06.2007, 19:41 527

Gunter Grieb, germanul care a condus operatiunile Kaufland Romania de la intrarea retelei pe piata, in anul 2005, a parasit compania la inceputul acestei saptamani. Grieb, 38 de ani, s-a alaturat retailerului Kaufland in anul 2002 si a adus lantul de magazine la 27 de unitati in mai putin de doi ani.
Contactat de ZF, Grieb nu a dorit sa comenteze plecarea lui din companie. "Nu am hotarat inca daca voi ramane in Romania sau ma voi intoarce in Germania", a spus el.
Inainte de a se alatura echipei Kaufland, Grieb a condus afacerile grupului petrolier german Aral in Romania, incepand cu anul 1996. Dupa preluarea Aral la nivel international de catre British Petroleum, managerul s-a ocupat de integrarea activitatilor acesteia din Europa de Est in cadrul BP.
Noul director general al retelei de hipermarketuri cu discount Kaufland este Adrian Viman, numit oficial in functie, potrivit reprezentantilor companiei. Acestia nu au dorit insa sa ofere detalii legate de experienta noului manager general.
Kaufland a fost in 2006 una dintre cele mai dinamice retele de retail de pe piata, cu 14 unitati deschise intr-o perioada de 12 luni. Planurile companiei prevad extinderea retelei pana la 50 de unitati in urmatorii trei ani pe piata locala. Kaufland a deschis ieri cel de-al 27-lea magazin al retelei si al doilea din orasul Iasi, in urma unei investitii de aproximativ 8 mil. euro.
Retailerul a ajuns astfel la investitii totale de 330 mil. euro in Romania si va deschide alte aproximativ cinci unitati pana la finele anului, prin investitii medii de 7 mil. euro pentru fiecare magazin cu o suprafata de vanzare intre 3.000 si 5.000 de metri patrati.
Compania a investit recent aproximativ 10 mil. euro in constructia unui nou sediu central, localizat in apropierea magazinului Kaufland din cartierul Floreasca (Bucuresti). Numarul total al angajatilor a ajuns la peste 5.300 in prezent.
Alte investitii planificate pentru acest an urmaresc extinderea cu doua hale a depozitului central al companiei din Ploiesti.
Divizia Kaufland face parte din concernul german Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz, cu peste 170.000 de angajati in Europa, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 44 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO