Companii

Semnal de alarmă. Mihnea Bâldea, fabricile de ambalaje Rondocarton: „Volumul comenzilor este în scădere în toate sectoarele“

Semnal de alarmă. Mihnea Bâldea, fabricile de ambalaje...

Autor: Mirabela Tiron

09.03.2023, 08:30 1687

Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, unul din cei mai mari producători de carton ondulat, ce operează trei fabrici de ambalaje pe piaţa locală, a finalizat cu afaceri de 130 de mil. de euro anul trecut, în creştere faţă de nivelul de  110 mil. de euro anul anterior, potrivit oficialilor.

„Ianuarie şi februarie au fost două luni foarte slabe şi la fel se anunţă şi martie. Volumul comenzilor este în scădere în toate sectoarele, în industrial de la finalul anului trecut iar acum şi pe FMCG. Cererea este foarte slabă, se confirmă criza de care spuneam  în toamna anului trecut. Preţurile încep să se ducă în jos, vedem scăderi la materii prime şi se fac stocuri în piaţă, puterea de cumpărare este în scădere“, a spus pentru ZF Mihnea Bâldea, directorul general al companiei Rondocarton, care livrează ambalaje de carton ondulat către 400 de companii.

Sectorul alimentar este industria strategică pentru Rondocarton, de aici vin clienţii, dar compania are clienţi şi din automotive, din electronice, producători de echipamente electronice şi electrice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO