Companii

Semne bune în retailul electro şi IT înainte de şocul creşterii TVA: declinul s-a temperat la 15% în T2

Semne bune în retailul electro şi IT înainte de şocul creşterii TVA: declinul s-a temperat la 15% în T2
16.08.2010, 11:34 30

Piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată s-a contractat cu 15%în trimestrul al doilea al anului faţă de aceeaşi perioadă din2009, arată studiul GfK Temax realizat de compania de cercetare depiaţă GfK România. Rata de declin a pieţei este inferioară celeiînregistrate în T1, comparativ cu primele trei luni anului trecut(-25%).

"Piaţa românească a bunurilor de folosinţă îndelungată şi-aîncetinit scăderea în al doilea trimestru din 2010, valoareavânzărilor fiind doar cu 15% mai mică faţă de cea înregistrată înaceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, trebuieremarcat că valoarea totală a pieţei (de 266 mil. euro - n. red.)este inferioară celei din primul trimestru (271 mil. euro - n.red.) şi, în plus, luând în calcul creşterea TVA de la 1 iulietendinţa negativă ar putea continua", au declarat reprezentanţiiGfK.

Studiul a inclus 5 categorii mari de produse: electronice delarg consum, electrocasnice, IT, echipamente telecom (telefoanemobile şi smartphone-uri) şi echipamente de birou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO