Companii

Sezonul de iarna aduce trei milioane de euro pentru J'Info Tours

20.10.2006, 17:56 14

J'Info Tours, unul dintre principalii tour-operatori de pe piata romaneasca, si-a propus pentru sezonul de iarna o cifra de afaceri de aproximativ 3 milioane de euro.
J'Info Tours a realizat in sezonul estival o cifra de afaceri de 7 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Evolutia inregistrata se datoreaza in primul rand introducerii unei serii de noi chartere, dar si cresterii numarului de clienti pe diverse alte destinatii. De asemenea, numarul partenerilor J'Info Tours care promoveaza si distribuie produsele noastre a crescut cu 60% anul acesta", a declarat Cristina Irimia, director de marketing J'Info Tours.
Agentia a operat in vara trecuta peste 40 de curse charter pe destinatiile Mallorca, Barcelona sau Antalya, iar pentru acest an erau programate pe langa destinatii deja existente, noi destinatii charter spre Tenerife-Gran Canaria, Madeira, Creta, Rhodos, Cipru, Corfu, Sicilia, Sardinia si Rimini.
"Avem in premiera pe piata romaneasca o serie de zboruri charter catre Salzburg si Innsbruck, dar si un charter spre insula Lanzarote de Revelion.
De asemenea, vom continua si anul acesta zborurile charter in Egipt, deoarece anul trecut au fost foarte bine primite de clienti", a spus Irimia. Potrivit acesteia, aproximativ 30% din clientii agentiei vor fi in zona Transilvania-Banat.
Sejururile pentru vacanta de iarna 2005 au adus companiei J'Info Tours venituri de aproximativ 2,5 milioane de euro, principalele curse programate fiind inspre Egipt si Malta, dar si inspre destinatii exotice precum Singapore, Cuba, Thailanda, Kenya sau Republica Dominicana.
Pentru iarna 2005-2006 agentia a mai organizat vacante la schi in Romania, Austria, Slovacia sau Slovenia.
Reprezentantii companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 19 milioane de euro, in crestere cu peste 20% fata de 2005, aproximativ 60% din aceasta suma provenind din turismul de afaceri. Agentia J'Info Tours a inregistrat in 2005 incasari de peste 6 milioane de euro din ticketing si alte 7,5 milioane din pachetele turistice din Romania si din strainatate.
J'Info Tours intentioneaza sa dezvolte proiecte de dezvoltare tehnologica si proiecte imobiliare de tip business atat in Bucuresti, cat si in alte zone ale tarii, compania detinand in prezent un centru de conferinte pe malul lacului Snagov.
In 2004 J'Info Tours a investit 700.000 de euro in centrul de conferinte de pe malul lacului Snagov, aceste investitii imobiliare aducand in 2005 venituri de aproximativ un milion de euro. Tour-operatorul roman s-a lansat pe piata hoteliera in 2003, cand a deschis un aparthhotel (apartamente inchiriate in regim hotelier) in Bucuresti.
Alti jucatori importanti pe piata romaneasca de turism care si-au anuntat intentia de a investi pe piata hoteliera sunt Marshal, Atlantic Tours si RR Turism. Potrivit propriilor estimari, J'Info Tours detine o cota de 15% pe piata turistica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO