Companii

SGAM spera sa prinda piata din urma pe ultima suta de metri

19.11.2007, 20:21 38

SG Asset Management (SGAM), societatea de administrare a investitiilor din cadrul grupului francez Societe Generale, estimeaza o crestere de 30% a activelor nete, pana la 120 de milioane de euro in ultimele doua luni ale anului, dupa mai bine de noua luni de scadere a activelor.
"Estimam o crestere a activelor la peste 120 de milioane de euro pana la sfarsitul anului. Avem in vedere consolidarea produselor existente in termeni de active administrate prin cresterea atractivitatii acestora, precum si dezvoltarea in viitor de noi produse in functie de evolutiile si cerintele pietei", spune Dan Nicu, presedintele societatii SGAM, care administreaza fondurile deschise de investitii Simfonia 1 si Concerto cu active de 101,4 milioane de lei la sfarsitul lunii octombrie.
De la inceputul anului, activele SGAM au inregistrat o depreciere de peste 10%, in conditiile in care la sfarsitul lunii ianuarie administratorul francez era lider de piata cu active de 108,5 milioane de lei.
SGAM ia in calcul lansarea unui fond de actiuni anul viitor, fiind printre singurele societati de administrare a investitiilor, membre ale marilor grupurilor financiare, absente de pe piata fondurilor de actiuni.
Societatile de administrare a investitiilor, membre ale grupurilor financiare precum Banca Transilvania, BCR, Raiffeisen, UniCredit, activeaza pe piata cu cate un fond de actiuni. Singurele absente de pe lista administratorilor de fonduri de actiuni sunt SGAM si Eurobank Mutual Funds Management.
La sfarsitul lunii octombrie, fondul monetar Simfonia 1 a inregistrat un randament anual al unitatii de fond de 6,4%, investind aproximativ o treime din activele de 83,7 milioane de lei in certificate de trezorerie. Fondul cu plasamente diversificate Concerto a castigat 10,9% in acelasi interval, plasamentele in actiuni urcand pana la 20,2% din activele de 17,7 milioane de lei.
SGAM este sucursala locala a Societe Generale Asset Management, cu active in administrare de 375 de miliarde de euro la data de 30 septembrie 2007.
La inceputul lunii mai, divizia locala de asset management a grupului francez a adus pe piata locala SGAM Fund, fond multicompartimentat de investitii internationale. In primul semestru al anului, 5% din activele fondului diversificat Concerto au fost investite in fondul multicompartimentat SGAM.
"Am facut plasamente pe actiunile de pe piata americana pentru a asigura diversificarea investitiilor si diminuarea riscurilor", spune Nicu de la SGAM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO