Companii

Singurul aeroport construit în ultimii 50 de ani a fost deschis în 2023. De pe Aeroportul Braşov, o investiţie de 140 milioane euro, există doar două curse

Foto: 123rf

Foto: 123rf

Autor: Miruna Diaconu

31.12.2023, 11:46 11747

Aeroportul Braşov reprezintă singurul aeroport construit în ultimii 50 de ani. Terminalul de la Braşov a fost deschis în luna iunie a acestui an, iar încă de la deschidere conflictele au planat asupra sa. Investiţia în aeroport s-a ridicat la 140 milioane euro din care 120 milioane euro au venit de la bugetul local, iar 20 milioane euro de la bugetul naţional. Aeroportul se află în administrarea Consiliului Judeţean Braşov.

Inovaţia adusă de acest aeroport pe plan local este turnul virtual controlat de la Arad, care însă, după părerea unor operatori aerieni, creează dificultăţi în operare.

O altă noutate a fost programul de funcţionare, unul dintre motivele pentru care primul operator aerian a renunţat la cursele de pe Braşov. Aeroportul Braşov are un orar de funcţionare de doar 12 ore, de la ora 7 până la 19.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO