Companii

În Spitalul Clinic Sanador s-au operat 38 de copii cu malformaţii la inimă în 2023. Dr. Doris Andronescu, director general, Sanador: „Acest domeniu este deficitar, sunt mulţi copii cu malformaţii cardiace congenitale care au nevoie de tratamente salvatoare în România”

În Spitalul Clinic Sanador s-au operat 38 de copii cu...

Autor: Alexandra Matei

20.02.2024, 15:10 71

În Spitalul Clinic Sanador s-au operat în decursul anului trecut 38 de copii cu malformaţii cardiace congenitale, transmit reprezentanţii Sanador. Acest domeniu, spune Dr. Doris Andronescu, directorul general al Sanador, este unul deficitar în România, însă numărul de copii care au nevoie de intervenţie imediată este mare.

„Ne-am implicat în misiunile umanitare de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic Sanador conştienţi că acest domeniu este deficitar şi că sunt mulţi copii cu malformaţii cardiace congenitale care au nevoie de tratamente salvatoare în România, la ei acasă”, a declarat Dr. Doris Andronescu, directorul general al Sanador.

Misiunile umanitare de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic Sanador au fost iniţiate în anul 2022 şi au continuat şi pe parcursul anului trecut, când au fost realizate patru astfel de misiuni. Pe lângă cei 38 de copii care au fost operaţi, mulţi alţii au fost luaţi în evidenţă pentru monitorizarea în vederea unei intervenţii chirurgicale ulterioare.

Intervenţiile de chirurgie cardiovasculară pediatrică au inclus cazuri complexe, care nu ar fi avut alte şanse pentru o viaţă normală din cauza malformaţiilor severe, afirmă reprezentanţii Sanador.

Operaţiile au fost realizate cu sprijinul unor echipe medicale internaţionale, din centre cu experienţă în astfel de proceduri, care au venit la Bucureşti la Spitalul Clinic Sanador, unde au operat alături de echipa condusă de prof. dr. Victor Costache şi au fost implicate în urmărirea postoperatorie a copiilor.

Operaţiile s-au desfăşurat, în funcţie de indicaţiile fiecărui caz şi de vârsta pacienţilor, prin intervenţii minim invazive endoscopice sau deschise de chirurgie cardiovasculară, dar şi prin proceduri avansate de cardiologie intervenţională, atunci când acest lucru a fost posibil.

„Colaborarea cu echipele internaţionale pentru vindecarea acestor copii reprezintă o sursă valoroasă de cunoaştere şi experienţă”, a spus prof. dr. Victor Costache, şeful secţiei de chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Sanador.

Toate aceste intervenţii au fost susţinute din banii strânşi de mai multe fundaţii şi de oamenii care şi-au dorit să contribuie la salvarea cât mai multor copii cu boli ale inimii.

Totuşi, intervenţiile realizate de Sanador anul trecut acoperă doar o mică parte din nevoia de tratare a copiilor cu malformaţii cardiace congenitale. Incidenţa anomaliilor cardiace raportate la numărul de naşteri din România arată că anual circa 1.000 de copii ar avea nevoie de astfel de intervenţii, detaliază medicii Sanador.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO