Companii

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov, afaceri de 110 mil. lei în 2021, plus 25%: Anul trecut a fost un vârf

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov reprezintă prima investiţie a antreprenorului român Mihai Miron pe piaţa privată de servicii medicale.

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov reprezintă prima investiţie a antreprenorului român Mihai Miron pe piaţa privată de servicii medicale.

Autor: Mirabela Tiron

27.06.2022, 19:40 271

♦ Spitalul încearcă să obţină acreditarea pentru transplant hepatic.

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov, unul din cei mai mari zece jucători privaţi de pe piaţa locală, deschis în urmă cu zece ani şi controlat indirect de Mihai Miron, antre­prenorul care deţine Ropharma, a finalizat anul trecut cu  afaceri de 110 milioane de lei (22,6 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de nivelul de anul anterior, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe.  Acest avans vine după creşterea de 40% înre­gistrată în 2020.

„Anul trecut a fost un vârf, am crescut de la 88 mil. lei cifră de afaceri în 2020 la 110 mil. lei. În acest an dezvoltăm onco­logia, urologia şi cardiologia interven­ţională şi consolidăm. Am bugetat o cifră de afaceri de 115 milioane de lei pentru acest an“, a declarat pentru ZF Alin Rădă­şanu, preşedintele consiliului de admi­nistraţie al spitalului Sf. Constantin din Braşov.

Anul trecut cererea pentru serviciile medicale a fost în creştere, cele mai solicitate servicii se încadrează în zona de chirurgie oncologică, chirurgie generală, chirur­gie urolo­gică robotică, cardiologie interven­ţională, ortopedie, chirurgie vasculară. Secţiile cu ponderi semnificative în cifra de afaceri sunt chirurgia generală, cardiologie şi chirurgie cardiovasculară, laboratorul de analize medicale şi imagistică, chirurgie robotică, potrivit ultimelor date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO