Companii

Start pentru cea mai mare investiţie în producţie din ultimul deceniu: Nokian va crea 500 de locuri de muncă la Oradea. „După o evaluare atentă a peste 40 de locaţii şi a mai multor factori, am decis că Oradea este cea mai bună opţiune.“

Start pentru cea mai mare investiţie în producţie din...

Autor: Alexandra Matei

12.05.2023, 00:07 1378

Producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres, unul dintre cei mai importanţi jucători mondiali de pe această piaţă, a început ieri construcţia unei noi fabrici la Oradea, o investiţie de 650 mil. euro. Primele anvelope se estimează că vor fi produse în a doua jumătate a anului 2024, iar producţia de anvelope comerciale este programată să înceapă la începutul anului 2025.

„Această investiţie reprezintă un pas strategic important pentru dezvoltarea şi creşterea noastră viitoare. O unitate de producţie de nivel mondial în Europa reprezintă o etapă cheie în extinderea capacităţii şi crearea unei platforme echilibrate de producţie pe măsură ce noua fabrică Nokian Tyres este construită“, a declarat Jukka Moisio, preşedinte şi CEO al Nokian Tyres, în timpul conferinţei de presă care a marcat demararea lucrărilor pentru noua fabrică.

Investiţia în noua unitate de producţie va fi asigurată din fonduri proprii ale companiei finlandeze, dar şi dintr-un ajutor de stat. Nokian Tyres aşteaptă decizia finală din partea Uniunii Europene cu privire la cererea sa de finanţare UE în valoare de aproximativ 100 mil. euro, aprobată de Guvernul României anul acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO