Companii

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanţ de săli de fitness din România, controlat de fondul de investiţii Morphosis Capital, atrage trei executivi de top în Advisory Board: Vlad Ardeleanu, CEO al Medima Health, Iulian Cîrciumaru, Managing Partner al V7 Capital şi Mikael Fredholm, ex-CEO al World Class

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanţ de săli de...

Autor: Cristina Bellu

11.05.2022, 09:28 274

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanţ de săli de fitness din România, după numărul de centre deschise, împreună cu Morphosis Capital, anunţă formarea unui Advisory Board compus din Vlad Ardeleanu, CEO al Medima Health, Iulian Cîrciumaru, Managing Partner al V7 Capital şi Mikael Fredholm, ex-CEO al World Class România.

„Împreună cu partenerii mei şi Morphosis Capital am decis să formăm un Advisory Board în care să atragem oameni cu experienţă extraordinară în zona fitness-ului dar şi a expansiunii rapide pe care să ne putem baza în procesul de creştere accelerată al companiei la nivel naţional”, spune Alexandru Lascăr, CEO Stay Fit Gym.   

Vlad Ardeleanu, un executiv cu o experienţă de peste 20 de ani, este în prezent CEO al Medima Health, operator medical specializat în imagistică medicală şi radiologie. Pe parcursul carierei sale profesionale, Vlad Ardeleanu a ocupat funcţia de director general adjunct al lanţului de retail Artima şi a condus operaţiunile Carrefour în România. Înainte de a se alătura Medima Health în 2020, unde este şi co-acţionar, acesta a fost director general al Superbet, companie pe care a transformat-o dintr-o afacere de familie cu prezenţă locală într-o corporaţie internaţională orientată către tehnologie. De asemenea, Vlad Ardeleanu este Preşedintele Federaţiei Române de Şah.

Iulian Cîrciumaru este antreprenor, Managing Partner al V7 Capital, un start-up studio axat pe investiţii în start-upuri şi afaceri de dimensiuni mici cu potenţial ridicat de dezvoltare. De asemenea, acesta este co-fondatorul Benefit Seven (7card), o platformă preluată integral de Sodexo în 2018, ce oferă abonamente de acces concomitent la multiple centre de fitness şi wellness. În prezent, Iulian este Preşedintele Consiliului de Administraţie al Holde Agri Invest, precum şi membru în cadrul Consiliului de Administraţie al 2Performant. Înainte de a deveni antreprenor, Iulian a fost consultant în afaceri în cadrul Kearney şi PwC România.    

Mikael Fredholm este un antreprenor în domeniul wellness, fondator şi CEO al 121tribe începând cu anul 2017, o platformă globală de wellness care oferă acces la experţi renumiţi în domeniul sănătăţii şi nutriţiei celor care doresc să aibă un stil de viaţă sănătos şi sustenabil. Înainte de a fonda 121tribe, Mikael Fredholm a deţinut diverse funcţii de conducere începând cu anul 2004 în cadrul reţelei de fitness, World Class. În 2014, acesta a devenit acţionar al World Class România, odată cu preluarea companiei de către Resource Partners. În aprilie 2022, fondul de investiţii polonez şi Mikael Fredholm au ieşit din acţionariatul World Class România în urma preluării controlului reţelei de către African Industries Group.

„La finalul anului 2021, odată cu începerea parteneriatului cu Stay Fit Gym, am pus la punct un plan de acţiune pentru 2022 în ceea ce priveşte deschiderea de centre de fitness în Bucureşti şi la nivel naţional. Suntem încântaţi de evoluţia de până acum a planului de dezvoltare, având în vedere că la începutul acestui an compania avea deschise şapte centre de fitness în Bucureşti, iar în prezent a ajuns să deţină 12 centre în Bucureşti şi Piteşti. Formarea unui Advisory Board reprezintă o nouă etapă în extinderea afacerii, iar cunoştinţele de business ale celor trei executivi care s-au alăturat echipei Stay Fit Gym se vor reflecta în procesul de transformare al companiei într-un jucător semnificativ în piaţa de fitness din România,” explică Andrei Gemeneanu, Managing Partner, Morphosis Capital.     

În decembrie 2021, Morphosis Capital a anunţat investiţia în Stay Fit Gym, aceasta fiind cea de-a şasea tranzacţie efectuată de fondul de private equity după investiţiile realizate în DocProcess, Medima Health, reţeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, EMI şi Cronos Med.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO