Companii

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanţ de săli de fitness din România, controlat de fondul de investiţii Morphosis Capital, continuă extinderea la nivel naţional prin preluarea a două centre de fitness în Sibiu şi Galaţi

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanţ de săli de...

Autor: Cristina Bellu

15.09.2022, 10:22 2308

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanţ de săli de fitness din România, după numărul de centre deschise, controlat de fondul de investiţii Morphosis Capital, anunţă preluarea integrală a două centre de fitness în Sibiu şi Galaţi.

„Tranzacţiile anunţate astăzi reprezintă o nouă etapă din expansiunea şi transformarea Stay Fit Gym într-un brand naţional, pornit din România şi dezvoltat în mod accelerat cu sprijinul unui fond de investiţii format din antreprenori români, Morphosis Capital,” spune Alexandru Lascăr, CEO al Stay Fit Gym.

Potrivit acestuia, compania plănuieşte şi alte deschideri de centre de fitness până la finalul anului, atât organic, cât şi prin achiziţii, în Bucureşti, Piteşti, Sibiu, Galaţi, dar şi în oraşe noi, precum Braşov, Buzău, Craiova şi Râmnicu Vâlcea.

Tranzacţiile anunţate astăzi de companie ridică numărul preluărilor la cinci, după achiziţia Neby Fitness, un centru din zona pieţei Domenii din Bucureşti, şi două centre de fitness în Piteşti.

Centrul de fitness achiziţionat în Sibiu a fost deţinut de Habit30. În perioada următoare, acesta va intra într-un proces de renovare completă, ce include înlocuirea echipamentelor, amenajarea vestiarelor şi adaptarea acestuia la designul Stay Fit Gym.

Compania estimează că lucrările vor fi finalizate până la începutul lunii octombrie.

De asemenea, tot în luna octombrie, Stay Fit Gym va deschide un al doilea centru de fitness în Sibiu, în Promenada Mall. Suprafaţa totală a celor două centre este de aproximativ 1.500 mp, iar valoarea investiţiilor efectuate de Stay Fit Gym în Sibiu, pentru renovarea centrului de fitness achiziţionat şi pentru deschiderea noului centru, se ridică la aproximativ 5 milioane de lei.

Totodată, compania are în vedere inaugurarea celui de-al treilea centru în Sibiu, la începutul anului viitor. Odată cu operaţionalizarea tuturor celor trei centre din Sibiu, Stay Fit Gym estimează că baza de clienţi din acest oraş va cuprinde peste 3.000 de membri.

În ceea ce priveşte cea de-a cincea tranzacţie, centrul de fitness din Galaţi a fost achiziţionat de la OneGym, liderul pieţei locale. Locaţia aflată în centrul oraşului urmează să fie renovată în perioada următoare, imediat după inaugurarea unui nou centru de fitness Stay Fit Gym în acest oraş, în Galaţi Shopping City. Cele două locaţii vor avea o suprafaţă totală de 3.000 mp.

La fel ca şi în cazul oraşului Sibiu, compania are în vedere inaugurarea celui de-al treilea centru în Galaţi, la începutul anului viitor. În momentul în care toate cele trei centre din acest oraş vor fi operaţionale, baza de clienţi a Stay Fit Gym din Galaţi va cuprinde aproximativ 4.000 de abonaţi.

Valoarea totală a investiţiilor efectuate de companie în Galaţi se ridică la circa 7,5 milioane de lei.

„Odată cu deschiderea locaţiei din Promenada Mall din Sibiu, marcăm începutul unui parteneriat strategic cu NEPI Rockcastle. Această locaţie o să fie urmată de Galaţi Shopping City, iar la anul urmează să deschidem centre şi în alte locaţii ale aceluiaşi proprietar. De la începutul anului şi până acum, am bifat cu succes cinci tranzacţii de tip M&A ale operatorilor locali. Printre multitudinea de deschideri viitoare aş aminti şi de colaborarea cu grupul IGD, proprietarul magazinelor Winmarkt, unde avem planificate trei deschideri în următoarele 4-5 luni,” adaugă Marius Preodişteanu, Head of Expansion al Stay Fit Gym.

Prin achiziţionarea centrelor de fitness din Sibiu şi Galaţi şi inaugurarea a altor două locaţii din aceste oraşe, Stay Fit Gym va ajunge să opereze 16 centre de fitness la nivel naţional.

Stay Fit Gym estimează venituri de 20 de milioane de lei la sfârşitul anului. De asemenea, compania a înregistrat o creştere exponenţială şi la nivelul numărului de abonaţi – de la aproximativ 3.800 la începutul anului, la peste 10

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO