Companii

Ştefan Ecxarcu, director general, Global Archive Management (GAM), companie din domeniul arhivării documentelor, cu afaceri de peste 14 mil. lei: Consider că am atins succesul pentru că sunt fericit cu ceea ce fac. Cred că dacă fiecare persoană este încurajată şi ghidată spre lucrurile pe care le face bine, toată lumea are de câştigat

Ştefan Ecxarcu, director general, Global Archive...

Autor: Alexandra Matei

17.05.2023, 15:36 167

Pentru antreprenorul Ştefan Ecxarcu, cel care ocupă în prezent poziţia de director general al companiei de arhivare a documentelor Global Archive Management (GAM), un business cu peste 150 de angajaţi şi cu afaceri ce au depăşit 14 mil. lei anul trecut, succesul în business înseamnă să fii fericit cu ceea ce faci.

Acesta trebuie, după cum spune el, să fie crezul oricărui antreprenor care vrea să pună în aplicare o idee şi să clădească, astfel, un business.

„Am un business de arhivare de documente – le depozităm şi le asigurăm o parte de procesare, atât fizică, cât şi electronică. Avem propriile noastre depozite. Am venit în acest business, în 2017, din zona de IT. A fost o provocare. Sunt fericit cu ceea ce fac - dimineaţa mă trezesc cu plăcere şi seara stau până târziu să lucrez. Faptul că sunt fericit, pentru mine înseamnă succes. Consider că fac parte din acele persoane fericite care sunt confortabile cu ceea ce au reuşit. Cred din ce în ce mai mult în a încuraja oamenii să se dezvolte. Cred că dacă fiecare persoană este încurajată şi ghidată spre lucrurile pe care le face bine, toată lumea are de câştigat”, a spus Ştefan Ecxarcu, în timpul evenimentului „Secretele antreprenorului de succes”, o iniţiativă ce îşi propune să susţină şi să ghideze antreprenorii români către succes.

Compania pe care Ecxarcu o conduce a început în anul 2000 şi şi-a propus să transforme modul în care se face arhivarea în România.

De-a lungul timpului, investiţiile au depăşit 8 mil. euro, bani care au mers către infrastructura de arhivare, mai exact, către construirea a peste 10.000 mp spaţii de arhivare în cinci depozite, adică peste 300 kilometri liniari de arhivă depozitată sau echivalentul a 1,2 mil. cutii.

Global Archive Management furnizează servicii de arhivare pentru mai bine de 350 de companii din sectoare precum cel bancar, de asigurări, de producţie, de retail, FMCG, dar şi pentru instituţii publice din România.

La evenimentul „Secretele antreprenorului de succes”, organizat la Bucureşti, pe 17 mai,  a fost prezentă şi Anca Bogorin, antreprenor în domeniul consultanţei financiare şi fondatoare a companiei de consultanţă Barin.

Ea a subliniat că este important să existe unui contabil într-un business şi că antreprenorul ar trebui să externalizeze acest departament către o companie specializată.

„Contabilul lucrează pentru antreprenor, nu pentru ANAF sau alte instituţii ale statului. (...) Sfătuiesc antreprenorii să lucreze cu o companie externalizată din mai multe motive. Rapiditatea, acurateţea datelor, continuitatea şi personalul permanent sunt câteva dintre ele”, a spus aceasta în timpul evenimentului.

Seria de evenimente „Secretele antreprenorului de succes”, o iniţiativă a IMM Club, în parteneriat cu BNI România şi OFA UGIR, îşi propune să aducă la lumină oamenii dedicaţi cauzei antreprenorilor şi poveştile lor, astfel încât şi alţi antreprenori să beneficieze de pe urma expertizei şi experienţei lor pentru a-şi atinge obiectivele de business.

Fiecare eveniment începe cu povestea propriu-zisă a unui antreprenor de succes din România, afirmă Liviu Sav, development manager în cadrul IMM Club, de data aceasta, personajul principal al evenimentului fiind Ştefan Ecxarcu.

Evenimentul organizat la Bucureşti, miercuri, pe 17 mai, a fost cel de-al treilea dintr-o serie de şase astfel de conferinţe dedicate antreprenorilor români.

La evenimentele anterioare, cel din Oradea şi cel din Alba Iulia, antreprenorii aflaţi în lumina reflectoarelor au fost Dan Pavel, fondator al retailerului de încălţăminte şi produse de marochinărie Benvenuti, şi Mariel Petric, fondato al KangooPack, companie care oferă soluţii integrate de ambalare.

Următoarele evenimente din această serie vor avea loc la Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

Fără rezultate palpabile şi sustenabile, spun reprezentanţii IMM Club, IMM-urile româneşti nu au viitor, iar fără informaţii, soluţii şi instrumente adecvate, rezultatele sustenabile sunt greu de obţinut.

„Această serie de evenimente, împreună cu acţiunile premergătoare şi ulterioare lor, se doresc a se constitui într-o platformă prin care profesioniştii şi oamenii dedicaţi din spatele antreprenorilor de succes să iasă în faţă şi să ajute la susţinerea şi ghidarea altor antreprenori de-a lungul acestui drum anevoios către succesul în afaceri, dar şi la formarea următoarei generaţii de antreprenori”, detaliază aceştia.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO