Companii

Stelian Fuia caută trei tineri pentru Agricultură. Cel mai bun ajunge la Bruxelles

Stelian Fuia caută trei tineri pentru Agricultură. Cel mai bun ajunge la Bruxelles

Autor: Gabriel Razi

16.02.2012, 16:17 554

Ministrul Agriculturii Stelian Fuia a anunţat că intenţionează să angajeze trei tineri absolvenţi de facultate pentru ca ulterior cel mai bun dintre ei să ajungă la Bruxelles în aparatul comisarului european pentru agricultură Dacian Cioloş.

"Vreau să anunţ că voi angaja în cabinetul meu, prin concurs, trei tineri absolvenţi de facultate, iar după aceea, după şase luni, pe cel mai performant îl voi propune domnului comisar (Dacian Cioloş - n.red.) să vină în schimb de experienţă la Bruxelles".

Interesul tinerilor pentru agricultura locală este vizibil având în vedere că la începutul acestui an 3.800 de tineri au depus proiecte pentru a începe ferme pe bani europeni în valoare totală de 137,1 milioane de euro. Valoarea proiectelor a fost de trei ori mai mare decât alocarea de 50 de milioane de euro pusă la dispoziţie de Bruxelles. Media de vârstă a producătorilor agricoli din România este de 57 de ani, potrivit unor informaţii anterioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO