Companii

Studiu Boston Consulting Group: 9 din 10 români îşi doresc să lucreze complet sau parţial de la distanţă, după încheierea pandemiei

Studiu Boston Consulting Group: 9 din 10 români îşi...

Autor: Roxana Rosu

01.04.2021, 12:51 254

Una dintre moştenirile pe care pandemia o va lăsa este dorinţa angajaţilor de a li se permite să lucreze de la distanţă mai des, aproximativ 9 din 10 români declarând că se aşteaptă ca locul lor de muncă să rămână complet sau parţial de la distanţă după COVID, arată un studiu realizat de Boston Consulting Group (BCG) şi BestJobs, membru The Network.

Chiar şi angajaţii care realizează sarcini manuale au spus că sunt interesaţi de o oarecare flexibilitate cu privire la unde şi când vor lucra.

România s-a clasat pe locul patru în topul comparativ realizat la nivel global, după ţări precum Filipine, Africa de Sud şi Zambia, în privinţa lucrului de la distanţă: 41% dintre românii chestionaţi au declarat că ar prefera să nu mai fie nevoiţi să se întoarcă niciodată la birou, reprezentând un procent cu mult mai mare faţă de media globală de 24%.

Aproape jumătate dintre români (48%) ar prefera ca, după pandemie, să aibă posibilitatea combinării muncii de la distanţă cu cea de la birou, reprezentând de două ori mai mulţi comparativ cu cei care lucrau de la distanţă la sfârşitul anului 2020 şi depăşind cei 20% dintre românii care lucrau de la distanţă înainte de apariţia virusului.

 “Multe organizaţii au fost forţate de pandemie să facă tranziţia unui anumit număr de angajaţi către munca de la distanţă, practic peste noapte, iar muncitorii şi managerii au realizat faptul că există modele de lucru flexibile,” a declarat Melanie Seier Larsen, director general şi partener al BCG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO