Companii

Studiu Confidex: Aproape jumătate dintre manageri consideră că ne îndreptăm spre recesiune în următoarele trei luni

Andrei Cionca, CEO Impetum Group

Andrei Cionca, CEO Impetum Group

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.05.2022, 10:51 125

Peste 90% dintre managerii români sunt de părere că România va avea parte de o inflaţie accelerată, acesta fiind cel mai mare risc pentru perioada următoare. În rândul riscurilor pe care le percep executivii, se mai numără criza materiilor prime şi criza energetică. Sunt concluziile celei mai recente ediţii a studiului Confidex privind încrederea în economie, realizat de Impetum Group.

„Aproape jumătate dintre manageri consideră că ne îndreptăm spre recesiune în următoarele trei luni. Totuşi, managerii estimează că starea companiei lor este peste media sectorului de activitate şi chiar a economiei româneşti şi europene”, a spus Andrei Cionca, CEO Impetum Group.

Conflictul din Ucraina este un pericol pe care îl identifică managerii români, 76% dintre ei considerând că vor fi afectaţi mult sau foarte mult de război. Gradul de dependenţă cel mai mare se regăseşte în agricultură, industrie şi energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO