Companii

“Sunt mândru ca român că un antreprenor şi echipa din spatele lui au reuşit o performanţă atât de mare”

“Sunt mândru ca român că un antreprenor şi echipa...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.04.2016, 16:06 1120

Cornel Cărămizaru, managerul de 41 de ani care a preluat în urmă cu trei luni conducerea businessului local al producătorului olandez FrieslandCampina, locul trei în industria laptelui, spune că topul celor mai mari trei producători va rămâne la fel şi după preluarea Albalact de către Lactalis.

În prezent Albalact este lider după cifra de afaceri, urmat de Danone şi de Friesland Campina. Danone este singurul jucător din top trei care nu a anunţat încă rezultatele pe 2015.

„Eu sunt foarte fericit că un antreprenor român (Raul Ciurtin, acţionar al Albalact – n. red.) a reuşit să facă o companie atractivă pentru un jucător atât de mare. Şi sunt mândru ca român că un antreprenor şi echipa din spatele lui au reuşit o performanţă atât de mare. Cred că un antreprenor poate să ducă de unul singur o companie până la un anumit punct, iar această preluare este bună atât pentru companie, cât şi pentru piaţă”, a spus Cornel Cărămizaru.

El este prima voce din industrie care vorbeşte despre vânzarea Albalact către Lactalis, o tranzacţie anunţată la finalul lunii ianuarie, dar care aşteaptă avizul Consiliului Concurenţei pentru a le permite francezilor să deruleze o ofertă publică de preluare. Albalact este listată pe BVB, iar valoarea companiei era la momentul anunţării tranzacţiei de 407 milioane de lei.

Cornel Cărămizaru are 41 de ani şi este unul dintre cei mai tineri executivi din industria lactatelor. Paradoxal, cele două multinaţionale din top trei – Danone şi FrieslandCampina sunt conduse de manageri români, în timp ce Raul Ciurtin l-a adus la conducerea Albalact pe francezul Stephane Batoux.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO