Companii

Superbet se pregăteşte pentru listare: Grupul românesc de pariuri sportive, fondat de antreprenorul Sacha Dragic, îl numeşte preşedinte al CA pe Hans-Holger Albrecht, un executiv cu o experienţă extinsă globală, care a condus giganţi precum Deezer, Tigo şi Modern Times

Superbet se pregăteşte pentru listare: Grupul românesc...

Autor: Cristina Bellu

22.02.2023, 13:30 874

Grupul românesc de pariuri sportive Superbet, fondat în 2008 de antreprenorul Sacha Dragic, care controlează în continuare pachetul majoritar al grupului, şi în care gigantul american Blackstone Inc  deţine o investiţie strategică, îl numeşte pe Hans-Holger Albrecht în rolul de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, începând cu data de 28 februarie 2023.

Decizia confirmă intenţia Grupului de a se lista în următorii ani pe o piaţă internaţională de capital, cu scopul de a deveni unul dintre principalii jucători al industriei de tehnologie şi entertainment la nivel global.

“Superbet are un potenţial extraordinar în ceea ce priveşte extinderea pe pieţele internaţionale. Sunt impresionat de ambiţiile companiei, de abordarea resposabilă faţă de clienţii săi, precum şi de nivelul ridicat de inovaţie şi gândire antreprenorială demonstrat în cadrul Grupului”, spune Hans-Holger Albrecht, Preşedinte al Consilului de Administraţie, Superbet Group.

În prezent, Albrecht deţine funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie din cadrul platformei de imobiliare Scout24 Group, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi investitor la Storytel, servicii de streming pentru cărţi audio şi cărţi electronice, şi membru în Consiliul de Administraţie al Veon Ventures, companie care activează pe zona de comunicaţii şi servicii digitale.

În perioada 2015-2021, Hans-Holger Albrecht a deţinut funcţia de CEO al Deezer, una dintre cele mai mari platforme globale de streaming de muzică.

Anterior, el a fost Preşedinte şi CEO al grupului internaţional de telecom şi media Tigo/Millicom International, şi Preşedinte şi CEO al Modern Times Group (MTG AB), principala companie de media din Scandinavia şi Estul Europei.

În urma acestei numiri, Sacha Dragic, fondator şi anterior Preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA), devine membru al CA, pe măsură ce compania continuă să îşi consolideze echipa de conducere, aducând lideri de business cu experienţă internaţională solidă în domenii precum tehnologie, entertainment, gaming, pieţe financiare şi investiţii de capital privat.

“Această numire a venit ca rezultat al unui proces riguros de analiză a mai multor candidaţi cu realizări deosebit de convingătoare, în urma căruia Hans-Holger s-a dovedit a fi o alegere excepţională. Experienţa sa vastă, în materie de guvernanţă corporativă şi management financiar, va ajuta organizaţia să crească şi va contribui decisiv la intenţia noastră de a deveni o companie listată pe pieţele internaţionale de capital”, spune Sacha Dragic, fondator şi membru al Consiliului de Administraţie, Superbet Group.

Grupul Superbet este prezent în 10 ţări, cele mai importante pieţe fiind în România, Belgia si Polonia.

Între acţionarii companiei se află şi gigantul american Blackstone Inc., cel mai mare fond de investiţii din lume, care a realizat, în 2019, o investiţie strategică minoritară în valoare de 175 milioane euro.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO