Companii

Surpriză: Encora, o companie americană din Arizona, care are în spate unul dintre cele mai puternice fonduri de investiţii, a cumpărat compania românească de software Softelligence, deţinută de Adrian Blidăruş

Adrian Blidăruş, fondator şi CEO Softelligence

Adrian Blidăruş, fondator şi CEO Softelligence

Autor: Roxana Rosu

16.05.2023, 11:02 3256

Grupul american Encora, furnizor global de servicii de tehnologie, a semnat un acord pentru achiziţionarea Softelligence, un furnizor român de servicii de inginerie software, fondat de Adrian Blidăruş, pentru a-şi constitui primele centre de livrare în Europa.

„Suntem onoraţi să fim primiţi în familia Encora şi considerăm că această achiziţie ne va consolida considerabil capacitatea de a servi clienţii din Marea Britanie, Europa continentală şi nu numai”, a declarat Adrian Blidăruş, fondator şi CEO Softelligence. „Softelligence şi Encora se potrivesc foarte bine din punct de vedere cultural şi credem că, forţele noastre reunite, vor oferi un plus de valoare clienţilor actuali şi viitori.”

Termenii tranzacţiei nu au fost dezvăluiţi.

Conform acordului, Softelligence va continua să funcţioneze cu conducerea şi personalul existent ca o subsidiară deţinută în totalitate de către Encora. Tranzacţia este supusă aprobării autorităţilor de reglementare şi se estimează încheierea sa la jumătatea anului 2023. Ulterior, Softelligence va începe demersurile de rebranding pentru a opera sub brandul Encora.

În urma tranzacţiei, grupul american îşi constituie astfel prima sa divizie europeană de servicii IT Encora Holdings Limited.

Softelligence furnizează servicii de inginerie software şi soluţii digitale pentru sectorul bancar, asigurări şi alte industrii. Compania are birouri şi centre sale de livrare în Bucureşti şi Craiova (România) şi în Skopje (Macedonia).

Compania românească de tehnologie şi consultanţă înfiinţată în 2006 de Adrian Blidăruş, a închis anul 2022 cu afaceri de 18,5 milioane de euro, înregistrând o creştere de 33% faţă de anul precedent. Creşterea a fost asigurată de proiectele de transformare digitală, de data analytics şi dezvoltare de software, livrate atât pe plan local, cât şi către clienţi din Marea Britanie şi Statele Unite

“Anunţul de astăzi marchează intrarea oficială a Encora pe piaţa europeană. Suntem încântaţi să colaborăm cu echipa Softelligence pentru a furniza clienţilor de oriunde din lume servicii de inginerie software de clasă mondială”, a spus Venu Raghavan, fondator şi Executive Chairman al Encora.

Encora are peste 9.000 de angajaţi şi colaboratori în SUA, Europa, America Latină, India şi Asia Pacific. Softelligence va sprijini expansiunea strategică a Encora în Europa şi va consolida capacităţile sale de a servi clienţii pe noi pieţe.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO