Companii

Târgurile de Crăciun din Europa, sub semnul întrebării: restricţiile din Europa îi sperie pe turiştii români, care nu prezintă interes pentru târgurile de Crăciun din marile capitale

Românii aleg să meargă în vacanţe în destinaţii calde, exotice, acolo unde există o mai mare siguranţă din punct de vedere epidemiologic, dar şi în ceea ce priveşte restricţiile.

Românii aleg să meargă în vacanţe în destinaţii calde, exotice, acolo unde există o mai mare siguranţă din punct de vedere epidemiologic, dar şi în ceea ce priveşte restricţiile.

Autor: Miruna Diaconu

24.11.2021, 17:00 227

Unul dintre cele mai frumoase şi mai populare târguri de Crăciun din Europa se organiza în anii anteriori în Viena şi anul acesta va exista un astfel de târg, însă perioada de desfăşurare a sa va fi mult mai mică în contextul în care Austria va ieşi din carantină abia pe 13 decembrie.

Târgurile de Crăciun din Europa, care în alţi ani erau pe primele locuri în topul listelor de vacanţă ale turiştilor, stau anul acesta sub semnul întrebării în contextul în care ţările europene se confruntă cu o creştere a cazurilor, iar autorităţile impun noi restricţii. Perioada incertă îi determină pe români să nu viziteze târgurile de Crăciun, mergând astfel către destinaţii mai sigure din punct de vedere epidemiologic.

Cu toate că în alţi ani târgurile de Crăciun se aflau în topul preferinţelor turiş­tilor ro­mâni din această perioadă, anul acesta lucrurile stau diferit.

Cancelarul Austriei Alexander Schallenberg a anunţat  săptămâna trecută impunerea unei carantine totale atât pentru nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinaţi începând de luni 22 noiembrie în Austria. Anunţul vine după câteva zile de la impunerea unei carantine doar pentru persoanele vaccinate, însă creşterea cazurilor şi rata mică de vaccinare în Austria comparativ cu ţările vestice au dus la impunerea carantinei generale

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24