Companii

Tarnava Sighisoara - in scadere si la afaceri, si la salariati

31.10.2006, 11:47 23

Societatea Tarnava din Sighisoara, producator de articole de imbracaminte, a inregistrat o usoara scadere pe primul semestru al anului 2006, cifra de afaceri fiind de aproximativ 2,3 mil. euro, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand compania a inregistrat o cifra de afaceri de 2,33 mil. euro.
"Scaderea se datoreaza mai ales fluctuatiei de personal, daca la finele anului 2005 societatea dispunea de un numar de 941 de angajati, numarul acestora a ajuns in septembrie 2006 la 891 de persoane. Avem in continuare comenzi pentru confectionarea de camasi barbatesti, bluze de dama, camasi pentru tineret, urmand ca pana la sfarsitul anului sa lansam pe piata camasi "office" import Italia, Germania si Cehia", a declarat pentru ZF Transilvania Cecilia Hancu, directorul general al companiei.
Conducerea Tarnava estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de aproximativ 4.4 mil. euro, in scadere cu 4,59% fata de anul trecut, cand cifra de afaceri depasea 4,5 mil.euro.
In perioada urmatoare, compania are in vedere extinderea retelei proprii in Timisoara, Arad, Bucuresti si Constanta, cele mai noi produse care urmeaza a fi lansate pe piata fiind camasile pentru tineret cu aplicatii si broderii, bluzele pentru adolescente si tineret cu aplicatii de paiete.
In Romania firma are deschise 6 puncte de lucru pentru comercializarea produselor proprii, sub brandul Tarnava, in Sighisoara, Targu-Mures, Sibiu, Cluj-Napoca si Brasov. Piata externa de desfacere a serviciilor oferite de companie este detinuta de tari precum Germania, Italia, Belgia, Slovenia, Franta si Anglia.
Societatea comerciala Tarnava S.R.L. s-a infiintat in februarie 1949, avand ca principala activitate productia de textile. Principalii competitori sunt reprezentati de S.C. Braincof S.A Braila, Bigotti Bucuresti si Gama S.R.L. Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO