Companii

Tarom sub management privat: Pierderi de 11,4 mil. de euro în T1, în scădere cu 24%

Tarom sub management privat: Pierderi de 11,4 mil. de...

Autor: Emil Popescu

22.04.2013, 14:28 323

Compania aeriană de stat Tarom a finalizat primul trimestru cu pierderi de 49 de milioane de lei (11,4 milioane de euro), mai mici cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor preliminare neauditate făcute publice de oficialii companiei.

“Combinarea unor multiple măsuri, ce au mers atât în direcţia creşterii veniturilor, cât şi a reducerii costurilor, au compensat dificultăţile economice şi au generat un rezultat foarte bun. Vom continua să gestionăm cu atenţie situaţia companiei şi vom continua implementarea planului de management, demarată la începutul celui de al doilea trimestru al acestui an, pentru îmbunătăţirea constantă şi sustenabilă a rezultatului financiar”, a declarat Christian Heinzmann, directorul general executiv privat al companiei Tarom.

El a mai afirmat că “rezultatele arată foarte bine şi demonstrează o gestionare mai eficientă a veniturilor şi costurilor”. Directorul privat, care a preluat conducerea companiei în noiembrie anul trecut, spune că estimează rezultate mai bune începând din trimestrul al doilea, de când planul de management începe să fie implementat. “Conform datelor pe care le deţinem în acest moment, ne vom atinge integral obiectivele pentru anul 2013”, a adăugat Christian Heinzmann.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO