Companii

Templeton pune FP să răscumpere 600 mil. acţiuni dintr-un foc

Templeton pune FP să răscumpere 600 mil. acţiuni...

Autor: Roxana Pricop

25.09.2013, 22:34 1216

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat ieri intenţia de a lansa o ofertă publică de cumpărare pentru 600 de milioane de acţiuni proprii (4,35% din capital) pe care va plăti circa 440 mil. lei (98 mil. euro) cu scopul de a creşte preţul acţiunilor. Anunţul a urcat ieri acţiunile FP la un maxim istoric de 0,74 lei/titlu.

Dacă va obţine acordul ASF, aceasta va fi cea mai mare ofertă de cumpărare derulată vreodată de o companie pe bur­să, semnalizând presiunea tot mai mare din partea acţiona­rilor asupra administratorului Franklin Templeton pentru a livra rezultate.

Comitetul Reprezentanţilor, organismul care îl supraveghează pe managerul Fondului Pro­prietatea, se întâlneşte în această săptămână pentru a discuta dacă va pune sau nu pe ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor (AGA) din noiembrie problema revocării Franklin Templeton din funcţia de administrator, potrivit unor surse din piaţă care au auzit despre aceste discuţii.

Greg Konieczny nu a comentat informaţia, însă a declarat: „La finalul lunii noiembrie vom prezenta în cadrul AGA un plan cu privire la modul în care se va derula fie extinderea mandatului, fie înce­perea procesului privind selecţia unui nou administrator“. Mandatul lui Templeton la cârma FP ar urma să expire peste un an.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO