Companii

Tendinţe: Îngheţata de busuioc, de brânză sau de băuturi alcoolice, noile vedete pentru antreprenorii care pariază pe piaţa de profil

Adrian Balaci, proprietarul gelateriei Delicii din Floreasca: Probabil cele mai neobişnuite şi interesante sortimente de îngheţată sunt combinaţii precum vanilie cu trufe, colivă, portocale cu busuioc, mascarpone cu smochine şi nuci, îngheţată de peşte, muştar sau spanac. Ca băuturi, îngheţata poate fi asociată cu şampanie sau prosecco, iar ca mâncare ne putem gândi la un tartar de vită cu o îngheţată de muştar

Adrian Balaci, proprietarul gelateriei Delicii din Floreasca: Probabil cele mai neobişnuite şi interesante sortimente de îngheţată sunt combinaţii precum vanilie cu trufe, colivă, portocale cu busuioc, mascarpone cu smochine şi nuci, îngheţată de peşte, muştar sau spanac. Ca băuturi, îngheţata poate fi asociată cu şampanie sau prosecco, iar ca mâncare ne putem gândi la un tartar de vită cu o îngheţată de muştar

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.08.2018, 00:05 291

Ingredientele de la Delicii vin în general din Italia, cu excepţia fructelor şi a nucilor, care sunt cumpărate din pieţele din Bucureşti.

Producătorii de îngheţată vin cu alternative la clasicele arome care au consacrat acest desert de-a lungul anilor, iar publicul din România nu rămâne imun la aceste tendinţe, scrie revista După Afaceri Premium, suplimentul lunar de lifestyle al Ziarului Financiar.

Îngheţata altor vremuri este înlocuită astăzi de gelato, un desert în care inovaţia stă în combinaţii cu ingrediente precum brânza, busuiocul sau avocado.

„Aromele inedite sunt cele care se îndepărtează de clasicele ciocolată, vanilie, fistic, alune, fructe. La Sweetology, facem zilnic sorbet de mango, din pulpă de fruct, foarte cunoscut în bucătăria asiatică, sau îngheţată de caramel sărat, specifică Australiei. Însă combinaţiile inedite merg mai departe de atât, depăşind zona desertului tradiţional, fie prin infuzii - lavandă, ceai, mirodenii -, fie prin ingrediente care ţin mai degrabă de alimente: roşii, brânză, busuioc, avocado sau băuturi alcoolice“, spune Ştefan Dumitru, asociat al gelateriei Sweetology din Piaţa Amzei din Bucureşti.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro