Producătorii de îngheţată vin cu alternative la clasicele arome care au consacrat acest desert de-a lungul anilor, iar publicul din România nu rămâne imun la aceste tendinţe, scrie revista După Afaceri Premium, suplimentul lunar de lifestyle al Ziarului Financiar.
Îngheţata altor vremuri este înlocuită astăzi de gelato, un desert în care inovaţia stă în combinaţii cu ingrediente precum brânza, busuiocul sau avocado.
„Aromele inedite sunt cele care se îndepărtează de clasicele ciocolată, vanilie, fistic, alune, fructe. La Sweetology, facem zilnic sorbet de mango, din pulpă de fruct, foarte cunoscut în bucătăria asiatică, sau îngheţată de caramel sărat, specifică Australiei. Însă combinaţiile inedite merg mai departe de atât, depăşind zona desertului tradiţional, fie prin infuzii - lavandă, ceai, mirodenii -, fie prin ingrediente care ţin mai degrabă de alimente: roşii, brânză, busuioc, avocado sau băuturi alcoolice“, spune Ştefan Dumitru, asociat al gelateriei Sweetology din Piaţa Amzei din Bucureşti.