Companii

Terapia, Zentiva şi Biofarm au în portofoliu 400 de medicamente fără reţetă (OTC), care aduc între 20% şi 50% din vânzările producătorilor pe piaţa locală

Terapia, Zentiva şi Biofarm au în portofoliu 400 de...

Autor: Georgiana Mihalache

07.01.2020, 18:40 215

În perioada octombrie 2018 – septembrie 2019, medicamentele OTC au înregistrat 4 miliarde de lei vânzări, în creştere cu 17% faţă de intervalul de 12 luni precedent, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

Terapia Cluj, Zentiva Bucureşti şi Biofarm Bucureşti, trei dintre cei mai importanţi pro­du­cători locali de medicamente, au în portofoliu circa 400 de me­dicamente fără reţe­tă (OTC), care aduc în­tre 20% şi 50% la vân­ză­rile companiilor pe piaţa locală, potrivit informaţiilor trans­mi­se de reprezentanţii companiilor la solicitarea ZF.

Medicamentele fără reţetă au prins avânt în ultimii ani în portofoliul marilor com­panii, atât importa­torii de medica­mente, cât şi producătorii locali mi­zând pe creşterea porto­foliului de OTC, în contextul în care această categorie de produse creşte peste ritmul pieţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO