Companii

TeraPlast: Aşteptarea este ca majoritatea sectoarelor din economie să manifeste contracţii la diferite niveluri. Pentru lucrările de infrastructură, se aşteaptă o evoluţie pozitivă

TeraPlast: Aşteptarea este ca majoritatea sectoarelor...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.03.2024, 08:10 204

Pentru 2024, TeraPlast estimează că va atinge pragul de 864,5 mil. lei cifră de afaceri, plus 29% faţă de anul trecut EBITDA ar urma să urce la 71,7 milioane de lei, cu 39% peste cea din 2023.

Producătorul de mase plastice şi materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa îşi bazează evoluţia din 2024 pe câţiva piloni principali, printre care saltul investiţiilor publice, reducerea cheltuielilor şi integrarea noilor firme achiziţionate.

„Pe ce ne bazăm în 2024: creşteri organice prudente ca urmare a experienţei ultimilor ani; pentru lucrările de infrastructură, alimentate din fonduri publice şi europene, se aşteaptă o evoluţie pozitivă; ponderea principalelor cheltuieli în cifra de afaceri va fi similară celei din 2023; reducem cheltuielile fixe pentru businessurile care au înregistrat pierderi operaţionale. Principala contribuţie la avansul rezultatelor o vor avea achiziţiile recente – Palplast şi grupul Freiler, cu plus 15% la cifra de afaceri şi EBITDA. Volumele vor creşte cu 16% pe businessurile curente şi cu 33% împreună cu contribuţia M&A”, se arată într-o prezentare făcută de TeraPlast cu ocazia prezentării rezultatelor financiare ale companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO