Companii

Tichetele „Rabla” sunt in piata, dar vanzarile de masini nu se misca

Tichetele „Rabla” sunt in piata, dar vanzarile de masini nu se misca
11.03.2010, 23:06 29

Efectul demararii programului "Rabla" din acest an se lasa incaasteptat in cazul importatorilor auto in conditiile in caremajoritatea clientilor asteapta sa obtina trei vouchere, potrivitlui Catalin Manta, director de vanzari si marketing pentruChevrolet Romania, divizie din cadrul General Motors SoutheastEurope.

"Tichetele «Rabla» sunt in piata. Acum asteptam sa se intoarca.Contracte incheiate exista. Nu se misca livrarile, deoarece toticlientii vor sa cumpere utilizand trei tichete. Vin cu unul, maivor doua. Astfel, clientul isi rezerva intai masina dupa care facerost de tichete", a spus Catalin Manta.

In conditiile in care vanzarile de masini au inregistrat oscadere cu 50% in prima luna a acestui an, Chevrolet si-a propus omajorare a cotei de piata in acest an, pe fondul programului decasare si al lansarii noului Chevrolet Spark.

"Pentru 2010 ne-am propus o cota de piata de 2,96%. Anul trecutam avut 2,55%. Prin «Rabla» ne asteptam ca modelele cel mai binevandute sa fie Aveo si Spark, la fel ca si anul trecut. Suntcautate in special modelele de sub 10.000 de euro", a subliniatManta.

Finantarea merge ca si anul trecut, in opinia directoruluiChevrolet, bancile fiind la fel de "selective" atunci cand vinevorba de acordarea unui credit.

"Acum de la 1 ianuarie si leasingul a intrat sub normele BNR.Acum daca nu te incadrezi in venit sau ai datorii, nu ti se oferafinantare", a spus Catalin Manta.

In intervalul 2011-2012 gama Chevrolet disponibila pe piatalocala se va reinnoi cu sase noi modele, printre care si hibridulVolt si coupeul sportiv Camaro. "Volt va fi lansat in Europa intarile unde guvernele sustin astfel de proiecte. Adica oferabonusuri clientilor care cumpara astfel de masini si au oinfrastructura. Va trebui spre exemplu si la benzinarii sa ai prizesa-ti incarci masina", a subliniat seful Chevrolet.

In 2009 vanzarile Chevrolet pe piata locala au inregistrat undeclin de 60%, la 3.770 de masini, scadere mai mare decat cea apietei care potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor siImportatorilor de Automobile (APIA) a fost de 52%. La nivelul luniiianuarie, vanzarile marcii americane au scazut cu 22%, la 120 deunitati, pe o piata care s-a depreciat cu 50%.

Cifra de afaceri a Chevrolet pe piata locala a fost deaproximativ 40 de milioane de euro din vanzari de masini, la carese adauga aproximativ un milion de euro din vanzari de piese deschimb, potrivit estimarilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO