TOPURI ZF

Topul producătorilor români de îngheţată

Secțiune susținută de Medlife Logo

19 iun 2014 Ziarul Financiar

Cei mai mari cinci producători locali de îngheţată au realizat împreună anul trecut afaceri de peste 70 mil. euro, adică aproape jumătate din valoarea totală a pieţei, şi au avut peste 2.000 de angajaţi. Cel mai mare producător român de înghe­ţată a fost Top Gel Prod, de­ţi­nut de antreprenorul Petre Popa, care a ter­minat cu afaceri de aproape 20 mil. euro şi care a fost la câteva sute de mii de euro distanţă de Betty Ice, afacere por­nită de suceveanul Vasile Ar­menean..

Valoarea totală a pieţei de profil este estimată la 150 milioane euro, astfel că fiecare român a cheltuit 7,5 euro (34 de lei) pe an şi respectiv mai puţin de un euro (2,8 lei) pe lună pentru a mânca îngheţată.

ZF a luat în considerare în alcă­tuirea topului doar afacerile deţinute de români, pornind de la datele de la Registrul Comerţului, Ministerului de Finanţe şi cele furnizate de companii. Într-un top general al celor mai mari jucători de pe această piaţă ar intra companii precum Unilever, care are în portofoliu îngheţata Algida sau Napoca, dar şi Nestlé, care deţine branduri precum JOE, Top Gun, Nirvana sau Aloma.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
statistici
, inghetata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide