Companii

Trafic record pentru Portul Constanţa: 75,5 milioane de tone, plus 12%: „Cerealele reprezintă grupa de mărfuri cu cea mai mare pondere în traficul total“. Portul Constanţa a devenit cel mai important din Europa raportat la transportul cerealelor

Trafic record pentru  Portul Constanţa: 75,5 milioane de...

Autor: Mirabela Tiron

31.01.2023, 11:00 557

Traficul de mărfuri pe relaţia Ucraina a totalizat de la începutul războiului 11,8 milioane tone, 70% fiind cereale, potrivit oficialilor portului.

Traficul total de mărfuri înregistrat în Portul Constanţa (inclusiv zona Midia şi Mangalia), cel mai mare din ţară şi al doilea cel mai mare de la Marea Neagră, s-a ridicat la 75,5 milioane de tone anul trecut, cel mai mare nivel din istoria portului, în creştere cu 12% faţă de anul anterior, arată datele de la Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime“ Constanţa.

Traficul de mărfuri pe relaţia Ucraina a totalizat, de la începutul războiului, 11,85 milioane tone, din care 5,4 milioane tone trafic fluvial şi 6,4 milioane tone, pe maritim. Cele mai mari cantităţi de mărfuri sunt cereale, dar au mai sosit în port şi echipamente, fosfat, laminate, minereuri de fier, containere, potrivit oficialilor companiei. Altfel spus, mărfurile pe relaţia cu Ucraina au contribuit cu 15% în totalul traficului de mărfuri, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la companie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24