Companii

Transportatorul local Dumagas, controlat de Omnia Capital, pariază pe inteligenţa artificială în dezvoltarea businessului. Matei Ladea, cofondator Omnia Capital: AI deschide noi oportunităţi în sectorul transporturilor, accelerând posibilităţile de digitalizare, în special în companiile mari

Transportatorul local Dumagas, controlat de Omnia...

Autor: Cristina Bellu

25.10.2023, 09:30 287

Transportatorul Dumagas, intrat în urmă cu nouă luni în portofoliul Omnia Capital, o companie activă pe piaţa de fuziuni şi achiziţii, demarează un proces de investiţii în soluţii bazate pe inteligenţă artificială (AI), digitalizare şi automatizare, cu focus pe eficientizarea operaţională a businessului.

“Credem în folosirea digitalizării şi a Inteligenţei Artificiale ca soluţie de promovare a eficienţei operaţionale, dezvoltând şi implementând instrumente care să ofere predictibilitate, să reducă rata de eroare, să îmbunătăţească serviciile, totul în îmbunătăţirea experienţei clienţilor şi a reducerii costurilor”, spun oficialii companiei.

Potrivit acestora, împreună cu Smart Touch Technologies, companie deep tech care eficientizează modul în care organizaţiile fac schimb de date, Dumagas va implementa platforma de Intelligent Document Processing Apollo, care extrage, procesează, validează şi schimbă automat date între mai multe organizaţii şi sistemele lor interne, chiar dacă sunt diferite.

Dumagas automatizează, astfel, procesele centrate pe documente, digitalizând întregul flux “hard-copy”, şi reducând rata de eroare, consumul de timp, de resurse umane şi de hârtie.

„Inteligenţa Artificială deschide noi oportunităţi în sectorul transporturilor, accelerând posibilităţile de digitalizare, în special dacă este folosită în companii cu o experienţă operaţională vastă. (...) Avem încredere că platforma de Intelligent Document Processing Apollo va crea un mediu operaţional în care să se accelereze dezvoltarea companiei şi să se maximizeze capabilităţile echipei, în acelaşi timp eficientizându-se resursele.”, spune Matei Ladea, cofondator Omnia Capital.

Prin externalizarea sarcinilor manuale, repetitive şi demotivante către tehnologie şi automatizare inteligentă, angajaţii au oportunitatea de a prelua task-uri noi, care le pot valorifica mai bine atât potenţialul personal, cât şi pe cel profesional, adaugă Decebal Popescu, cofondator şi Managing Partner Smart Touch Technologies.

În februarie 2023, Omnia Capital a preluat transportatorul Dumagas Transport, una dintre cele mai importante afaceri din industria de profil, un business de peste 170 mil. lei în 2022. Vânzătorul a fost fondul de investiţii Bancroft.

Jumătate din business-ul Dumagas este generat pe rute interne, unde transportatorul are clienţi hipermarketuri, iar 50% vine din extern, unde firma lucrează pentru pentru clienţii din automotive.

 
 
 
 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO