ANTREPRENORI LOCALI

Tranzacţie de 14 mil. euro. O companie din Dolj, cu afaceri de 160 mil. lei, a cumpărat Avicola Crevedia

12 oct 2017 Autor: Roana Rotaru

Compania Vitall din judeţul Dolj, cu activităţi în producţia de furaje şi creşterea păsărilor, deţinută de antreprenoarea Doina Enescu, a cumpărat Avicola Creve­dia, parte a grupului Agroli, afacere scoa­să la licitaţie de Casa de Insol­venţă Transilvania (CITR) la un preţ de 14 mil. euro.

Doina Enescu, 44 de ani, de profesie inginer zootehnist, a dus în şase ani businessul companiei Vitall din localitatea doljeană Coşoveni de la 4 mil. lei şi zece angajaţi în 2011, la 160 mil. lei şi 100 de salariaţi anul trecut.

„Eram în chirie la ei de vreun an de zile. Avem toate fermele populate, abatorul funcţionează, fabrica de furaje, toate. Cu carnea de pasăre suntem prezenţi în Selgors, Profi cu brandul Avicola Crevedia şi vindem şi prin alţi distributori care cumpără carcarsă de pui de la noi. Înainte de achizţie produceam furaje şi aveam o fermă de pui de carne în Coşoveni, judeţul Dolj“, a declarat pentru ZF Doina Enescu, acţionar unic al companiei Vitall.

Avicola Crevedia, cu activităţi în creşterea păsărilor, parte a grupului de firme Agroli, a intrat în insolvenţă în anul 2014, ultimul an în care compania a reuşit să aibă rulaje fiind 2015, când a înregistrat o cifră de afaceri de puţin peste 2 mil. lei (450.000 euro), rezultate obţinute cu ajutorul a doar doi salariaţi, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2017

 
Cuvinte cheie:
ANTREPRENORI LOCALI
, Tranzactie
, Doina Enescu
, Vitall
, Avicola Crevedia
, cumparare
, pui
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide