Companii

Tranzacţie între israelieni: Adesgo, producător de ciorapi cu o istorie de aproape un secol în România, a trecut în mâinile grupului Tefron

Tranzacţie între israelieni: Adesgo, producător de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Cristina Bellu

12.04.2023, 00:07 279

Afacerile Adesgo au ajuns la 39,2 mil. lei în 2021, în creştere cu aproape 16% faţă de anul precedent, în timp ce pierderile s-au adâncit la 8,7 mil. lei de la 4,2 mil. lei în 2020, potrivit celor mai recente date de la Ministerul de Finanţe Compania număra 107 angajaţi la finalul anului 2021.

Adesgo, cel mai mare producător de ciorapi şi dresuri din România, cu o istorie de aproape 100 de ani pe piaţa locală, a fost cumpărat de Tefron Europe, subsidiară a grupului israelian Tefron, dezvoltator şi producător de articole vestimentare fără cusături.

Tranzacţia a fost semnată în luna martie şi se aşteaptă să fie finalizată la jumătatea acestui an, potrivit datelor transmise luni de casa de avocatură Muşat & Asociaţii, care a consiliat Adesgo în procesul de vânzare. La mo­mentul tranzacţiei, compania Ades­go era contro­lată în propor­ţie de 99% de Loar BV, deţi­nută la rândul ei de compania is­raeliană Argaman Industries, astfel că tranzacţie are atât la vânzare, cât şi la cumpărare ac­ţio­nariat israelian.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO