Companii

Un ceai alb pentru ten

13.02.2003, 00:00 78

Extractul de ceai alb poate imbunatati functia imunitara a celulelor pielii protejandu-le de efectele nocive ale razelor de soare, potrivit unui studiu realizat de cercetatori din cadrul mai multor universitati americane.
Ei au demonstrat ca antioxidantii prezenti in cantitate mare in ceaiul alb reusesc sa protejeze celulele de tip Langerhans, prezente in straturile superioare ale dermei. Acestea sunt deosebit de importante in cadrul sistemului imunitar, fiind senzorii care intra in contact cu majoritatea bacteriilor si cu proteine mutante produse de cancerul de piele. Cu toate acestea, celulele Langerhans sunt foarte vulnerabile la arsuri datorate expunerii la soare.
Potrivit dermatologilor americani, ceaiurile alb si verde contin o mare cantitate de antioxidanti, care au un efect de revigorare asupra celulelor pielii, anihiland factorii de stres care duc la imbatranirea prematura a dermei. Astfel, ceaiul alb s-ar putea dovedi foarte util in combaterea cancerului de piele, prin apararea celulelor Langerhaus dar, pe de alta parte, datorita actiunii sale de limitare a distrugerii ADN-ului din celulele pielii poate amana cu succes aparitia semnelor de batranete a pielii.(A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO