Companii

Un milionar bulgar a făcut cel mai mare spa din Europa balcanică şi se bazează pe români să-i umple jumătate din capacitate

Bulgarii îşi fac planurile cu ochii pe România. Un hotelier bulgar vrea să vândă românilor 4.000 de nopţi de cazare

Autor: Andreea Mioara Neferu

14.08.2011, 15:46 2538

Omul de afaceri bulgar George Tchouklev, care controlează complexul Lighthouse SPA & Golf House din Balcic şi care a investit 20 mil. euro în deschiderea unui SPA-hotel de cinci stele, spune că se aşteaptă ca până la sfârşitul anului jumătate din cele circa 8.000 de nopţi de cazare vândute să fie luată de turişti români.

"România este o piaţă foarte importantă pentru noi şi considerăm că are un potenţial extrem de mare", a spus Tchouklev.

Până la sfârşitul anului, omul de afaceri bulgar estimează că va înregistra venituri de circa 800.000-1 milion de euro la nivelul hotelului deschis în urmă cu două săptămâni, la un grad mediu de ocupare de circa 35-40%.

"În acest week-end (week-endul care tocmai s-a încheiat - n.red.) avem un grad de ocupare de circa 80% în cadrul apart-hotelurilor şi de 40-45% în cadrul hotelului", a mai spus Tchouklev.

Cum arată cel mai mare SPA-hotel de cinci stele din Sud-Estul Europei

Tchouklev, de profesie inginer constructor, a vrut să investească înainte de criză şi în România, la Constanţa, în domeniul imobiliar, dar turbulenţele economice i-au schimbat planurile.

El a început business-ul investind în construcţii rezidenţiale şi de spaţii de birouri în capitala bulgară Sofia, iar o parte din banii câştigaţi i-a investit în Lighthouse Spa & Golf House.

Până în prezent, Tchouklev a investit circa 60 mil. euro în resortul de pe litoralul bulgăresc şi spune că mai are în plan investiţii de încă circa 1 milion de euro.

Lighthouse Spa & Golf Resort a deschis la începutul lunii august un hotel-SPA de cinci stele pe care îl creditează ca fiind cel mai mare din sud-estul Europei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO