Companii

Un producator de caiete a cumparat spatiul fabricii de fermoare YKK din Chitilia

08.04.2010, 23:09 1079

Producatorul de caiete scolare Pigna Romania Impex din Capitala,care activeaza pe piata sub brandul Perpigna, a cumparat cladireafabricii de fermoare YKK din Chitila, dupa ce actionarul fabriciireprezentat de grupul japonez YKK a decis sa inchida unitatea deproductie.

"Am inchis fabrica de fermoare din Chitila si am vandut acelspatiu catre un producator de caiete. Nu va putem da mai multedetalii decat saptamana viitoare", au declarat reprezentantiicompaniei YKK Romania.

Compania a rulat in 2008 o cifra de afaceri de 7,2 milioane deeuro si a inregistrat o pierdere de aproape 70.000 de euro,potrivit datelor de pe siteul Ministerului de Finante. Companiaavea 88 de angajati, arata aceeasi sursa.

Grupul YKK a pus bazele companiei YKK Romania in 2001, iar in2003 a investit 8,5 milioane de euro in dezvoltarea fabricii defermoare, situata la iesirea din comuna Chitila, potrivit datelorde pe siteul companiei.

Cumparatorul fostei fabrici de fermoare, Pigna Romania Impex, ainregistrat in 2008 o cifra de afaceri de aproape 3 milioane deeuro si o pierdere de 240.000 de euro, la un numar de cinciangajati, potrivit Ministerului de Finante.

"Am achizitionat cladirea acelei fabrici, care sa inchis. Nu potsa va spun care a fost valoarea tranzactiei", a declarat unreprezentant al companiei producatoare de caiete scolare.

Comceh a iesit din afacere anul trecut

Pana anul trecut, unul dintre actionarii Pigna Romania Impex afost compania Comceh din Calarasi, detinuta de compania Cartalux.Juristul producatorului de hartie Comceh a spus insa ca anul trecutcompania a cesionat actiunile si ca in prezent nu mai detine nicioactiune la Pigna Romania. "Nu mai stim ce sa intamplat cu aceacompanie", a spus reprezentantul Comceh Calarasi.

Potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului(ONRC), compania Pigna Romania Impex este detinuta 100% de companiaCartiere Paolo Pigna din Italia, fara a exista actionari persoanefizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO