Companii

Un producător de uşi şi ferestre din Oradea exportă 40% din rulaj

Un producător de uşi şi ferestre din Oradea exportă 40% din rulaj

Foto Shutterstock

Autor: Andreea Neferu

20.12.2012, 00:07 2906

Producătorul de ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu cu geam termoizolator Optimedia din Oradea, deţinut de Marius şi Simona Pantiş, spune că 40% din rulajul de anul acesta, de 8 milioane de euro, a mers către pieţe externe precum Belgia, Italia, Franţa, Canada, Austria şi Elveţia.

"Exportul de ferestre este o activitate (…) interesantă, dar în acelaşi timp este foarte greu să activezi pe pieţe diferite. Fiecare ţară unde facem export este diferită", spune Marius Pantiş, director general şi acţionar al Optimedia.

Reprezentantul companiei, care deţine spaţii de producţie la Oradea, a arătat că speră ca în 2013 ponderea exporturilor în cifra de afaceri să ajungă la 50%.

Compania Optimedia a fost înfiinţată în anul 1994. Dacă la început firma se ocupa doar de comercializarea produselor din tâmplărie PVC cu geam termoizolator, treptat Optimedia a trecut la producţia acestui tip de tâmplărie, dar şi a tâmplăriei din aluminiu.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO