Companii

Un român a plătit 32.000 de euro pentru o croazieră în jurul lumii

Un român a plătit 32.000 de euro pentru o croazieră în jurul lumii

Foto Shutterstock

Autor: Mirabela Tiron

25.08.2011, 00:04 1277

Aproape 100.000 de euro au lăsat românii pe cele mai scumpe zece croaziere, vacanţe care i-au dus pe turişti în fiordurile norvegiene, în zona Caraibelor, Oman, Tunisia sau Emiratele Arabe Unite.

Cea mai scumpă croazieră vândută anul acesta a costat circa 32.000 de euro, fiind o croazieră în jurul lumii în regim all-inclusive, potrivit unui clasament realizat de ZF pe baza datelor de la agenţiile de turism.

"Este o croazieră pe urmele marilor navigatori, cu plecare din 28 decembrie anul acesta. Itinerarul cuprinde Savona, Barcelona, St. Lucia, Granada, Cartagina, Acapulco, Los Angeles, Auckland, Wellington, Sydney, Singapore şi alte oraşe", potrivit oficialilor agenţiei de turism Happy Tour.

O altă croazieră vândută anul aceasta a costat 15.000 de euro şi a inclus vizitarea fiordurilor norvegiene şi a insulelor britanice. În acest preţ a intrat cazarea într-o cabină de patru stele pentru 12 nopţi, şase mese pe zi (mesele principale plus gustări) şi divertismentul.

Preţul unei croaziere diferă foarte mult, în funcţie de linie, de tipul de cabină, perioadă, durata şederii, dar şi de momentul rezervării. Anual merg în croaziere câteva mii de români, această piaţă fiind evaluată la 5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO