Companii

Un român de 37 de ani a fost trimis la Moscova să gestioneze portofoliul Red Bull

Bogdan Garofeanu

Bogdan Garofeanu

Autor: Adelina Mihai

02.02.2016, 00:07 2473

Bogdan Garofeanu, 37 de ani, un manager care lucrează de aproape opt ani pentru producătorul de băuturi energizante Red Bull, a preluat de la începutul acestui an funcţia de director general al Red Bull Rusia. 

El a ajuns astfel la al pa­tru­lea rol în cadrul compa­niei, un­de s-a angajat iniţial ca mar­ke­ting manager pe România, Bul­garia şi Republica Moldova (din 2008 până în 2010). Ulte­rior, timp de doi ani şi două luni a fost direc­to­rul general al Red Bull Româ­nia şi Moldova, iar de la jumă­ta­tea anului 2012 pâ­nă la începutul aces­tui an a fost managerul pe marketing al Red Bull pentru sudul Europei.

În România, businessul Red Bull a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri de peste 12,7 mil. euro, în timp ce businessul din Rusia este de 5- 6 ori mai mare, potrivit unor surse din piaţă.

Absolvent al Academiei de Studii Economice, Garo­fea­nu a lucrat încă din timpul studenţiei, când a fost operator de sondaje pentru IMAS şi apoi agent de asigu­rări, pentru ca apoi să lucreze timp de circa doi ani pentru o mică afacere a părinţilor, potrivit declaraţiilor sale acor­date în cadrul unui interviu în Ziarul Financiar în urmă cu zece ani.

Rusia a devenit în ultimii ani o destinaţie preferată de către managerii români, având în vedere că există deja un „pol“ de români care lucrează ca directori pentru companii precum PepsiCo Rusia (o companie cu afaceri de 5 mld. euro pe an condusă de Silviu Popovici) sau Inditex (con­dusă în Rusia de Lucian Dorobanţu, sau fabrica Procter& Gamble din Novomoskovsk (condusă de Adina Pascu, cea mai mare fabrică a P&G din Europa).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO