Companii

Una dintre cele mai mari tranzacţii cu terenuri din Bucureşti din ultimii ani: SIF Banat-Crişana cumpără cu 33,5 mil. euro terenul de la Tutunul Românesc din Regie

Una dintre cele mai mari tranzacţii cu terenuri din...

Autor: Bogdan Alecu

19.05.2022, 00:07 4768

SIF Banat-Crişana, care în 2020 cumpăra platforma IMGB de la Doosan, a achiziţionat platforma Tutunului Românesc din zona Orhideea din Capitală. Terenul vândut de CITR aparţine lui Ioan Niculae prin Interagro şi era la vânzare pentru suma de 33,595 mil. euro, adică 537 de euro metrul pătrat.

Tranzacţia este una dintre cele mai mari care implică terenuri din Bucureşti în ultimii ani şi ar „debloca“ ultimul mare lot din zona Grozăveşti, una dintre cele mai fierbinţi zone ale Capitalei. Terenul este amplasat vizavi de cel al lui Ion Ţiriac, unde miliardarul deja a demarat procedura pentru construirea unui proiect rezidenţial.

Aceasta este a doua mare fostă platformă industrială vândută în ultimele şase luni, după ce în decembrie 2021 cei de la Speedwell anunţau achiziţia platformei Griro din Capitală.

Zona Grozăveşti din Bucureşti atrage tot mai multe proiecte rezidenţiale, fiind atât în proximitatea zonei de birouri de la Orhideea, cât şi pe un drum ce urmează a fi modernizat şi care va fi extins atât până în centura actuală a Capitalei, cât şi spre viitoarea A0 printr-un drum radial care va avea statut de drum expres.

Pe terenul de 6,2 hectare efectiv se poate construi pe o suprafaţă de patru hectare, iar luând în calcul o înălţime medie de opt etaje, un dezvoltator ar putea livra până la 180.000 mp suprafaţă construită, un proiect ce ar putea fi evaluat la circa 400 mil. euro. Având în vedere dimensiunile terenului, acolo ar putea fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt, care să includă atât birouri, cât şi rezidenţial. În plus, şi Ion Ţiriac, care deţine terenul de la Ascensorul, vizavi de Tutunul Românesc, are în plan dezvoltarea unui proiect rezidenţial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO