Companii

Una dintre priorităţile noului CFO de la MedLife: integrarea clinicii achiziţionate

Una dintre priorităţile noului CFO de la MedLife: integrarea clinicii achiziţionate

Monalisa Ungureanu, 37 de ani, a fost timp de cinci ani CFO al Cristim

31.08.2010, 23:05 574

Operatorul de servicii medicale MedLife, controlat de familiaMarcu, a recrutat-o pe Monalisa Ungureanu pentru poziţia de chieffinancial officer (CFO), numire care "este în strânsă legătură cunoile investiţii derulate de companie".

Ungureanu, 37 de ani, a fost timp de cinci ani CFO al CristimGroup, business controlat de omul de afaceri Radu Timiş. Ea aplecat din cadrul producătorului de mezeluri în 2009 odată cu alţimanageri, într-un val de schimbări care au avut ecou mult timp dupăaceea în piaţă.

Anul trecut, proprietarul Cristim a surprins întreaga lume debusiness după ce a renunţat la două echipe de management în douăluni.

Ungureanu este absolventă a Academiei de Studii Economice cuspecializarea management şi are o experienţă de peste 11 ani îndomeniul financiar.

"Două direcţii strategice cred că sunt important de urmărit înperioada imediat următoare: gestionarea eficientă a modului deutilizare a resurselor în cadrul activităţilor investiţionale şiintegrarea din perspectiva financiară a grupului medical PDR(Policlinica de Diagnostic Rapid - n. red.) Braşov, achiziţionatrecent de MedLife", a spus Monalisa Ungureanu, CFO al MedLifepentru ZF.

Operatorul a cumpărat 80% din acţiunile Policlinicii din Braşovîntr-o tranzacţie de 3,5 mil. euro, prima după ce anul trecut unfond de investiţii al gigantului financiar Société Générale aintrat cu 36% în acţionariatul reţelei de clinici fondată defamilia Marcu.

Pe de altă parte, Mihai Marcu, preşedintele MedLife, a spus cărecenta numire "reprezintă o întărire de echipă, nu neapărat oschimbare de poziţie" şi că "Vera Firu (fostul responsabil pepartea financiară - n.red.) rămâne manager pe zona decontabilitate".

"Evoluţia MedLife este marcată de extinderea accelerată (...).Suntem în plină derulare a programului de investiţii de 20 demilioane de euro", a mai spus Marcu.

Anul trecut MedLife a avut o cifră de afaceri de 26,2 mil. euro,iar pentru 2010 şi-a bugetat un avans de 40%. Pe piaţa serviciilormedicale private compania concurează cu Medicover, Centrul MedicalUnirea (CMU), Sanador, Medsana, Euromedic, Euroclinic, GralMedical, Clinica Polisano.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO