Companii

Ungurii de la Abo scot la licitaţie depozite, terenuri şi ferme de 5 mil. euro

Fotografie generică, nu este silozul scos la vânzare

Fotografie generică, nu este silozul scos la vânzare

Autor: Gabriel Razi

19.06.2014, 17:46 1364

Grupul ungar Abo, care se află în reorganizare judiciară, a scos la vânzare o fabrica de nutreţuri combinate, un siloz de 42.000 de tone, terenuri şi o fostă fermă avicolă, preţul de pornire cumulat al activelor fiind de circa 5 milioane de euro.

Grupul ungar şi-a anunţat intenţia de a ieşi de pe piaţa din România încă de acum trei ani. Ei aveau operaţiuni în piaţa de morărit şi panificaţie, procesarea cărnii de pui, comerţul cu nutreţuri şi comerţ cu cereale.

Cel mai scump activ scos la vânzare de grupul Abo este fabrica de nutreţuri combinate din judeţul Braşov, pe care o evaluează la un preţ de pornire de 2,6 milioane de euro. 

Grupul Abo a avut afaceri de 60 de milioane de euro în urmă cu şapte ani şi a decis ieşirea din România după ce au rulajele au coborât la jumătate în mai puţin de trei ani. Afacerile Abo erau împărţite între Abo Mill, responsabilă de morărit şi panificaţie, Abo Mix, care se ocupa de afacerile cu nutreţuri, Abo Farm, compania care deţinea ferme şi unităţi de procesare a cărnii de pui şi Abo Trade, divizia de trading cu cereale.

Mai multe detalii despre licitaţie

Vezi mai multe oportunităţi de afaceri accesând secţiunea Licitaţii a ZF Corporate, serviciul de ştiri cu plată al Ziarului Financiar

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO